Alles op rolletjes met ABS Breeding

Selecta one maakt al sinds 2012 gebruik van de software van ABS Breeding. Daarvoor werkte men met een op maat gemaakt software systeem, maar dit was niet flexibel genoeg. In het oude systeem was er minder ruimte beschikbaar om data op te slaan en veel informatie werd opgeslagen en verwerkt in Excel. In onderstaande vertelt Andrea Dohm, directeur Breeding & Research Worldwide bij Slecta one, over de voordelen van het systeem."De keuze voor ABS Breeding werd voornamelijk gemaakt door de flexibiliteit van het systeem. De software is ideaal voor dagelijks gebruik en biedt een goede management voor informatie over de veredeling, commerciële data en de gegevens over de voorraad. Alle data wordt opgeslagen in een enkele database, zodat alle namen correct en op dezelfde manier geregistreerd worden. In 2012 waren er nog zorgen of het 'cloud' systeem van ABS Breeding wel veilig was, maar na al deze jaren heeft het systeem bewezen veilig en betrouwbaar te zijn. 

"Vandaag de dag is ABS Breeding een van de belangrijkste centrale software oplossingen bij Selecta one. Inmiddels werken al 40 mensen met ABS Breeding in de veredeling, Plant Breeding Rights, Basic Stock Management en Productiemanagement. De interne communicatie is dankzij de software bovendien gemakkelijker en veiliger. Typefouten worden gemakkelijk en snel gecorrigeerd en de data is in realtime. Ook worden veranderingen tegelijkertijd doorgevoerd voor iedereen, wat zorgt voor een betere data integriteit.

"Sinds het systeem van ABS Breeding in gebruik is genomen, is er veel functionaliteit aan het programma toegevoegd, waarmee ABS de groei van Selecta One ondersteunt. De uitdagingen van het systeem zijn het ondersteunen van Selecta's bedrijfsprocessen, het trainen van de gebruikers van het systeem en het ondersteunen van de werknemers van Selecta One bij het systeem."

In de toekomst wil Selecta one van ABS Breeding de centrale database van het bedrijf maken en deze linken naar de andere systemen die ze gebruiken. Het aantal gebruikers van het systeem zal blijven groeien en daardoor zullen er steeds meer statistieken en moleculaire markertechnologieën gebruikt moeten worden van in de software van ABS Breeding.

Voor meer informatie:
Agro Business Solutions
Het Voert 9
1613 KL Grootebroek
The Netherlands
T: (+31) 228 522 809
F: (+31) 228 523 276
info@agrosolutions.nl
www.agrosolutions.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven