Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
25 juni:

Topsector Coalitiebijeenkomst over sector-overschrijdende (internationale) vraagstukken

Op maandag 25 juni vindt de eerste 'Topsector Coalitiebijeenkomst' plaats in Utrecht. Verschillende gerenommeerde sprekers leggen u deze middag een aantal aansprekende sector-overschrijdende (internationale) vraagstukken voor en dagen u uit om mee te denken en te praten. De Topsector Coalitiebijeenkomst is een initiatief van Topsector Water & Maritiem en de Rabobank, in samenwerking met de Topsectoren Energie, Logistiek, Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en NL in Business. De bijeenkomst start om 14.30 uur en vindt plaats bij de Rabobank, Croeselaan 18, 3521 CB te Utrecht.

Onderdeel van de bijeenkomst zijn break-out sessies, die u de kans bieden in gesprek te gaan over mogelijke samenwerkingen in verschillende regio’s. U kunt één van de volgende sessies kiezen:

Midden-Oosten

Onderwerp 1: Het verzilten van agrarisch land en grondwater is een acuut probleem in het Midden-Oosten. Ondanks dat, is het van belang dat de opbrengst van de agricultuur in de komende jaren met 30% omhoog gaat. Om dit het hoofd te bieden, is een multisectoriële aanpak van belang. Op het gebied van watermanagement en van agricultuur moet gekeken worden naar oplossingen.

Onderwerp 2: In oktober 2017 heeft Saudi Arabië aangekondigd dat het voor $500 mld een Smart City van de toekomst gaat ontwikkelen. Deze Smart City heet NEOM en beslaat 26500 km2 waarbinnen Saudi Arabië zich gaat richten op verschillende industrieën zoals energie, water, biotechnologie, agri & food, productie en entertainment.

Indonesië
Indonesië is een gordel van kansen rond de evenaar. We bespreken hoe de ontwikkeling van Resilient Cities in Indonesië kansen biedt op de gebieden van Flood Protection, Drinking Water Supply, (Industrial) Wastewater, Port Development en Maritime Logistics.

China
U gaat met elkaar in gesprek over waar een cross-sectorale aanpak internationaal meerwaarde kan bieden. Deze sessie zal worden voorgezeten door een expert uit de Energie sector (Wind op Water).

Colombia
Colombia is een belangrijke exporteur van met name agri- en horti-producten naar Latijns-Amerika, VS en Europa. Het is een opkomende economie met omschakeling naar duurzamere exportproducten en diensteneconomie. Er is veel aandacht voor opwaardering van infrastructuur.

Polen
Tijdens de sessie onderzoeken we potentiële cross-sectorale initiatieven voor Poolse en Nederlandse win-win situaties voor ‘livable and lovable (resilient, inclusive en authentic) urban Delta’s’.

Vietnam – Water & Voedselvoorziening
Voor partijen uit de sectoren water, tuinbouw en agrifood. U gaat met elkaar in gesprek over waar een cross-sectorale aanpak internationaal meerwaarde kan bieden. Daarnaast gaat de sessie, aan de hand van een case in Vietnam, in op hoe deze aanpak concreet vorm zou kunnen krijgen.

Mexico
U gaat met elkaar in gesprek over waar een cross-sectorale aanpak internationaal meerwaarde kan bieden.

Singapore
Singapore is een globale handels hub en springplank voor de Aziatische regio. Het kent een hoogwaardige economie en dienstensector. Fysieke omgeving en waterveiligheid stelt uitdagingen en grenzen aan groei havenareaal, distributie, mobiliteit en stadsuitbreiding. In deze sessie zoeken we cross-sectoraal naar oplossingen.

Oost Afrika
In Oost Afrika wordt gekeken hoe uitdagingen in de water- en voedselproductie kunnen worden aangepakt door middel van cross-sectorale samenwerking en waar wordt ingezet op inclusieve en duurzame groei.

Programma Coalitiebijeenkomst

  • 14.30-15.00 uur - Inloop en ontvangst
  • Welkomstwoord Jan van Nieuwenhuizen (Member Managing Board Rabobank)
  • Interview met prof. Rik Leemans, hoogleraar milieusysteemanalyse Wageningen Universiteit WUR betrokken bij o.a. de Dutch Environmental Assessment Agency en UN-Panels on Climate Change - IPCC
  • Interview met Barbara Baarsma, Directeur Kennisontwikkeling Rabobank en hoogleraar marktwerking, mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en o.a. Kroonlid SER
  • 15.30 uur - DWDD tafelgesprek met 5 trekkers internationaal van de Topsectoren: in gesprek over de internationale cross-sectorale ambities o.l.v. Lennart Silvis
  • Korte pauze
  • 16.00 uur - Break-out sessies- Korte pauze
  • Wrap-up en afsluiting
  • 17.30 uur Netwerkborrel (inclusief kleine hap)
Aanmelden kan tot en met 15 juni 2018 via het aanmeldformulier.
Routebeschrijving naar de Rabobank. We verzoeken u indien mogelijk met het OV te komen.

Bron: Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen
Publicatiedatum: