Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy van Deuren, VD Plant

De concurrentie 10 weken te slim af

Het overgrote deel van de anjerkwekers in Noord-West Europa heeft de planten alleen nog maar opstaan in de kassen, maar de Belgische kweker VD Plant heeft ze al enkele weken leverbaar. Kweker en eigenaar van het bedrijf Guy van Deuren kweekt de Dianthus Pink Kissen, een variƫteit uit de veredelingskeuken van Selecta One, in de zonnige Algarve in Portugal, en neemt aldus maar liefst een week of 10 voorsprong op zijn concullega's.


Guy Van Deuren met de Dianthus Pink Kisses, twee weken terug op de Royal FloraHolland Seasonal Trade Fair in Naaldwijk.

Naast de anjer Pink Kisses kweekt VD Plant ook lavendel en mandevilla. Uitgangsmateriaal hiervoor wordt op het bedrijf in Belgiƫ geproduceerd, opgezet in Portugal en vervolgens weer verscheept naar teeltlocatie in Niewveen nabij Aalsmeer. Daar kunnen de planten acclimatiseren, waarna ze worden verpakt en verkocht. Volgens Van Deuren is deze acclimatisatie van groot belang: het zou onontbeerlijk zijn voor een solide kwaliteit en houdbaarheid van de plant.


Dianthus Pink Kisses op het veld.

De lavendel is het grootste product op de kwekerij, gevolgd door de mandeville en de Dianthus Pink Kisses. Maar sinds ze drie jaar geleden met die laatste zijn gestart, is de vraag erna enorm gestegen, vertelt Guy. De aantallen zijn t.o.v. het begin verdriedubbeld en omdat men nog land beschikbaar heeft, zullen deze aantallen in de komende tijd nog verder worden opgeschroefd, zo is de bedoeling.


Lavendel

Wat maakt de Pink Kisses uit Portugal nu zo speciaal? "Ten eerste zijn ze al heel vroeg op de markt, zo'n 10 weken voordat de Nederlandse kwekers ze beschikbaar hebben. Daarnaast is de plant sterker en zijn de kleuren feller, omdat de lichtintensiateit in Portugal flink hoger is dan bij ons. Bovendien gaat dit ook op voor de lavendel en de mandeville."




VD Plant's open field productie in Portugal.

Voor meer informatie:
VD Plant
Guy van Deuren
E:info@vdplant.com
www.vdplant.com