Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een duurzame verpakking voor een dankbare plant

Tholen - In de ketens is er vraag naar duurzame producten. De consument kent de beelden van de plastic soep in de oceanen en wordt kritischer op de verpakkingen van producten. De kunst is echter om je product zo te verpakken dat het aantrekkelijk en verkoopbaar is.

Verpakking met een persoonlijk tintje
PostPlants introduceerde daarom twee jaar geleden Pimp Your Plant. Eigenaar Henk Post vertelt over het concept: “De Anthuriums worden geleverd in een matte pot die behandeld is met krijtverf in diverse kleuren, compleet met een doosje krijtjes. Niet alleen voor Valentijnsdag en Moederdag is dat een origineel idee, wanneer kleinkinderen een berichtje schrijven voor opa en oma is dat natuurlijk ook hartstikke leuk.”



Onder het label Nathurium werkt het bedrijf uit Pijnacker aan duurzame producten. “Pimp Your Plant is een van de ideeën, maar we hebben er nog meer."



"We willen graag een product aanbieden in een volledig recyclebare verpakking, dus een kartonnen tray en een afbreekbare pot. En of we daarbij gebruik gaan maken van craftmateriaal of biologisch plastic, dat moeten we nog bekijken”, vertelt Henk.

Dankbare plant
Henk Post kweekt al zo’n 25 jaar anthuriums en weet er alles van. “Het is een heel dankbare plant. Hij tiert het best in de vensterbank aan de noord- of oostkant. De van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant heeft veel licht nodig, maar een felle zon kan de bladeren verbranden. Met genoeg licht en voldoende water komen er steeds nieuwe bloemen en zo heb je lang plezier van de plant.”

In de eerste jaren kweekte Post snijanthuriums. Toen er ongeveer dertien jaar geleden een nieuwe kas in gebruik werd genomen, werd de overstap gemaakt naar potplanten. “Enerzijds omdat de markt er destijds naar was, maar ook omdat deze kas al ingericht was op potplanten.”

Nieuwe variaties
Zeven soorten worden er gekweekt in de kas van PostPlants: Sierra (rood), Joli (roze), Aramon (bruin), Colorado (roze), Siera Magic met speciale bloemkolf, Sierra Orange en Sierra White allen in potmaat 14 cm exclusief bij de kweker uit Pijnacker verkrijgbaar.



Nog altijd vinden de klassiek rode anthuriums hun weg naar de consument, maar de variatie is tegenwoordig groter. Henk: "Met name de jongere consument is geïnteresseerd in nieuwe vormen en kleuren. Daar vindt de paarse variant Fiorino bijvoorbeeld gretig aftrek.”


Voor meer informatie:
PostPlants Anthuriums Vof
Hoefslag 3
2641 ZZ Pijnacker
T: 015 369 22 11 - Gerrit Verschoor
M: 06 51 966 516 - Henk Post
F: 015 361 74 32
E: info@postplants.nl
www.postplants.nl