Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dinsdag 27 maart,Gouda

Veredelaars buigen zich over ambitie Vitale Teelt in 2030

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft met de ambitie Op naar een Vitale Teelt in 2030 een visie neergezet voor bloembollen en bolbloemen van topkwaliteit, vrij van ziekten, op een rendabele manier geteeld in harmonie met de leefomgeving, klimaatneutraal en met een verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen water, energie, bodem en biodiversiteit. Veredeling speelt een belangrijke rol in de mogelijkheden die de rest van de teelt heeft in beheersmaatregelen. Welke rol wil en kan veredeling spelen in deze ambitie?

Het is eenvoudig om te kijken naar de theoretische kansen die veredeling in zich heeft. Je komt dan al snel op robuuste gewassen met resistentiegenen en tolerantie tegen extreme weersomstandigheden. Alleen, als je met de veredelaar spreekt, merk je ook welke problemen er nog zijn om de Vitale Teelt in 2030 te bereiken. En de veredelaar ziet misschien juist kansen voor verbetering in de rest van de teelt.


beeld: KAVB

Om niet over elkaar, maar juist mét elkaar te praten, nodigt Plantum alle veredelaars en vermeerderaars in bloembollen uit voor een gesprek met André Hoogendijk, adjunct-directeur van de KAVB, om hierover te praten.

De bijeenkomst
  • Onderwerp: Wat is de ambitie, rol en verantwoordelijkheid van plantaardig uitgangsmateriaal in de ambitie Op naar een Vitale Teelt in 2030 van de KAVB
  • Datum: dinsdag 27 maart 2018
  • Tijd: 13.30 - 16.30 uur
  • Plaats: Plantum te Gouda
  • Aanmelden: stuur een mail naar m.krouwers@plantum.nl
bron: Plantum
Publicatiedatum: