Na de introductie in 2016 vloog Westland Monopoly maar liefst 3000 keer over de toonbank. Dit jaar werden er nog eens 835 exemplaren van verkocht. Een deel van de opbrengst wordt door Westland Marketing geschonken aan Stichting Leergeld Westland. De stichting helpt kinderen van 4 tot 18 jaar die buitengesloten dreigen te raken omdat hun ouders (onverwachts) in financiële problemen zijn gekomen.Het Westland kreeg vorig jaar een eigen editie van het wereldberoemde bordspel op initiatief van chef-kok Niven Kunz. Het spel werd volledig op maat gemaakt en kreeg een Westlands karakter. De straten, stations en nutsbedrijven werden samen met de acht kernen onderdeel van de spelversie van de Glazen Stad. Westlandse bedrijven ondersteunden de ontwikkeling van het spel en namen het gretig af als relatiegeschenk.

"Met dit bedrag kunnen we weer veel kinderen uit de regio een steuntje in de rug bieden. Zo staan ze niet buitenspel, maar kunnen ze net als andere kinderen meedoen aan schoolreisjes, excursies, sport, kamp of zwemles,'' legt Mark Lensselink van Stichting Leergeld Westland uit.

"Een uniek cadeau uit het Westland, waarbij je niet één, maar twee keer iets weggeeft. De ontvanger krijgt een geweldig spel van onze mooie gemeente en de Westlandse kinderen die het financieel moeilijk hebben, help je met een steuntje in de rug," vertelt Angelique Koolschijn van Westland Marketing.

Er zijn nog enkele exemplaren van Westland Monopoly beschikbaar voor wie deze Kerst iets bijzonders cadeau wil geven. De exemplaren zijn te bestellen via www.monopolywestland.nl