Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mark Rutte bezoekt Ghanese vestiging MDK Flowers & Greens

Tholen - Bezocht Mark Rutte woensdag nog de EU-Afrika Top in Ivoorkust, gisteren stond een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en de president van Ghana op het programma. In de ochtend werd eerst nog een bezoekje gebracht aan de Ghanese vestiging van MDK Flowers & Greens.


foto's: MDK

Marcel Duijvestein en de premier kennen elkaar inmiddels: vorig jaar juni bracht hij ook al een bezoek aan de kwekerij, maar dan in Honselersdijk. De heren zouden toen al gesproken hebben over de moeilijkheden die de ondernemer ondervindt om medewerkers uit Ghana voor training naar Nederland te halen.Duijvestein is naar verluidt het enige (Nederlandse) sierteeltbedrijf met een vestiging in Ghana. Het land mist de hoogte van Kenia en Ethiopiƫ en het tropische klimaat zorgt voor uitdagingen, maar naar eigen zeggen heeft men deze uitdagingen inmiddels goed onder de knie.De ontmoeting met de Macron en de Ghanese president Nana Akufo-Addo stond in het teken van het migratie vraagstuk en het creƫren van werkgelegenheid. Met het oog daarop biedt een bezoek aan de kweker de mogelijkheid te zien waar een Nederlandse ondernemer in het land zoal tegenaan loopt. Daartoe kwam eerder deze week, op dinsdag, ook de minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag over de vloer.MDK Flowers & Green is een gelegen op 50 kilometer afstand van de hoofdstad Accra. Elf jaar geleden startte de kweker er een bedrijf, dat inmiddels 26 ha beslaat en waar snijbloemen, decoratiegroen en ook uitgangsmateriaal geteeld worden. Met een dagelijkse lijnvlucht komen de planten naar Nederland.Klik hier voor meer informatie over MDK Flowers & Green in Ghana.

Meer informatie over de activiteiten die de Nederlandse overheid in & op Ghana ontplooit vindt u hier.