Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldus Eurotec over het intern transportmiddel Lowpad

"Automatisch geleid voertuig is veel lager dan gangbare modellen"

Eurotec lanceert Lowpad: een erg laag AGV (Automatisch Geleid Voertuig) voor intern transport, zo laat Eurotec weten. Met de lancering van de Lowpad, die een hoogte kent van 12 centimeter, zet Eurotec een lage AGV (Automatisch Geleid Voertuig) in de markt. Doordat de Lowpad tot 30 centimeter lager is dan gangbare AGV's, luidt Eurotec een nieuw tijdperk in voor goederenvervoer in magazijnen, laat het bedrijf zelf weten.


De kleine Lowpad onder de karren.

Geen verandering
Voor het gebruik van de Lowpad hoeven geen veranderingen aangebracht te worden in de infrastructuur van het magazijn: positiebepaling van de Lowpad gebeurt draadloos. De Lowpads worden bestuurd door bovenliggende software, die door Eurotec naadloos geïntegreerd kan worden in het bestaande systeem van de klant. Het Lowpad-systeem is schaalbaar en bovendien zijn de modellen vanwege hun beperkte hoogte geschikt voor de meest uiteenlopende typen magazijnkarren. 


De Lowpad is 12 centimeter hoog.

Binnen de AGV-markt bemerkte Eurotec een behoefte aan meer gebruiksflexibiliteit, zo laat het bedrijf weten De Lowpad is daarom uitgebracht in een serie van diverse modellen voor verschillende toepassingen. De diverse Lowpad-voertuigen zijn parallel inzetbaar. Zo kunnen de Lowpads veel taken uitvoeren die de fysieke werkzaamheden van orderpickers verlichten en magazijnefficiëntie verbeteren. 

Scansysteem
Met behulp van een scansysteem en afzonderlijk aangedreven wielen, baant de Lowpad zich volgens Eurotec veilig zijn weg door het magazijn. Tijdens het transporteren kiest de Lowpad daarnaast altijd de efficiëntste route, zo geven zij aan. Bovendien kan de Lowpad gebruikt worden voor orderpickmethodes zoals bijvoorbeeld het goods-to-person-concept. Hierdoor kan orderpicking tot 70 procent efficiënter verlopen. Daarnaast creëert de geringe hoogte van de Lowpad ook extra verticale opslagruimte. Zo kan de magazijncapaciteit nog eens vergroot worden met 20 procent.


Lowpad van Eurotec.

Voor meer informatie:
Lowpad

Eurotec BV
Van Beukelaarweg 45
2971 VL Bleskensgraaf (Nederland)
T: +31 (0)184 69 11 05
Publicatiedatum: