"Op dit eiland worden veel exotische bloemen gekweekt, maar alles wat hier niet kan worden gekweekt, moet worden geïmporteerd," vertelt Nicola McGrath, directeur van het Jamaicaanse groothandelsbedrijf The New Greenhouse. In het landen worden veel bloemen gebruikt voor feesten en partijen, maar ook voor begrafenissen. Een groot deel hiervan komt uit Colombia. "Vroeger kochten we in Miami, maar sinds twee jaar halen we ze direct uit Colombia. Daarom kunnen we de Proflora natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan."


Gabriella Curling en Nicola McGrath van The New Greenhouse op de Proflora 2017 in Bogota, Colombia.

Directe import
In 2006 begon The New Greenhouse met het importeren van bloemen uit Miami, maar daar kwam, zoals gezegd, twee jaar geleden verandering in. "We importeren alle soorten bloemen, met name rozen, chrysanten, anjers en gypsophila. De voordelen van direct inkopen zijn, ten eerste, dat het domweg eenvoudiger is, maar voor ook dat de bloemen verser zijn als ze hier aankomen."

Bruiloften en begrafenissen
Volgens McGrath worden de meeste bloemen die ze importeren gebruikt voor bruiloften en begrafenissen. "De Jamaicaanse bevolking bestaat uit 3 miljoen mensen, maar steeds meer buitenlanders, vooral uit de VS, trouwen in Jamaica." Begrafenissen zijn kennelijk ook een grote markt voor The New Greenhouse. "In Jamaica worden begrafenissen met veel bloemen versierd."

Een merk opbouwen
Naast het importeren en verkopen van bloemen, kweekt The New Greenhouse ook anthuriums op bijna 1,5 hectare in Kingston, Jamaica. De vraag naar deze bloem is de afgelopen jaren vrij stabiel geweest, maar McGrath hoopt de verkoop ervan te verhogen door een merk neer te zetten en al hun bloemen onder dit merk te verkopen. Op de Proflora zocht het bedrijf dus ook naar partijen, die hen hierin zouden kunnen helpen.

Voor meer informatie
The New Greenhouse
Nicola McGrath
Email
Facebook