Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer capaciteit voor bloemenvervoer van Kenia naar VK

Network Airline Management (NAM) - een divisie van de Network Aviation Group - en Astral Aviation hebben een langlopende leaseovereenkomst afgesloten met Air Atlanta Icelandic, waardoor er een nieuwe ‘nose-loader’ B747-400F aan hun bestaande vloot van drie MD11F’s wordt toegevoegd. Hierdoor versterkt de NAM zijn aanwezigheid in Afrika, vooral met betrekking tot de vergroting van de capaciteit om versproducten zoals bloemen en groenten van Nairobi naar het Verenigd Koninkrijk te transporteren.NAM voorzitter Andy Leslie en Sanjeev Gadhia, oprichter en CEO van Astral Aviation, zijn beiden erg verheugd over het contract en de toegevoegde waarde binnen hun Afrikaanse netwerk van de B747F en kijken uit naar de samenwerking in een langdurig partnerschap.

De B747-400F maakte op dinsdag 7 november zijn inaugurele vlucht van Stansted (STN) naar Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) in Nairobi. De NAM groep verwacht jaarlijks ongeveer 33.000 ton versproducten vanuit Oost-Afrika naar Europa te verzorgen. De B747F zal de groep ook in staat stellen om grote olie-, gas- en mijnbouwmachines voor West- en Oost-Afrika aan te trekken, een markt die naar verwachting zal stijgen naar aanleiding van de hoge olieprijzen van vorige week.

Volgens Gadhia “verminderen de meeste buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hun capaciteit naar Afrika maar blijft Astral Aviation 'voorzichtig optimistisch' over een positieve groei van de versexport naar Europa en een sterke vraag vanuit Europa naar West- en Oost-Afrika, gestimuleerd door de groei in de consumentenvraag naar e-commerce en olie- en gasinstallaties door de verbeterde brandstofprijzen."

Hij zegt dat “volgens IATA de Afrikaanse maatschappijen de snelste groei vertoonden in jaarlijkse vrachtvolumes, die voor 2017 in de dubbele cijfers zullen blijven."

Ook Baldvin M. Hermannsson, VP Sales and Marketing, Air Atlanta Icelandic, verheugt zich in deze ontwikkeling en “is blij dat hun diensten en technologie de bijdrage van de NAM en Astral Aviation aan de sector verder zullen helpen verbeteren."

Voor meer informatie:
www.network-airline.com
www.airatlanta.com
astral-aviation.com
Publicatiedatum: