Decowraps opent nieuw DC in Aalsmeer

Tholen - 'Robert, we're going to put DecoWraps on the map. Zo zou Steven Tchira het gezegd hebben, en zo geschiedde. Gisteravond opende het Amerikaanse bedrijf Decowraps hun nieuwe pand op het Green Park Aalsmeer. De verpakkingsspecialist heeft zich gevestigd op een kavel van 8.000m2. 

Het is zonder meer een indrukwekkend prestatie, die Steven met zijn Nederlandse zakenpartner Robert Katan binnen korte tijd heeft weten te realiseren. In 1999 richtte Steven het bedrijf Decowraps op. In 2007 ontmoette hij Steven en in 2008 openden ze het eerst kantoortje in Nederland. Een decennium later hebben de toeleveranciers een fabriek in Colombia, een joint venture in China en in Kenia en nu ook een (nog) groter en uiterst duurzaam distributiecentrum in Nederland. De nieuwe vestiging in Aalsmeer belevert de hele Europese markt en biedt werkgelegenheid aan ongeveer dertig mensen.Een nieuw gebouw open je natuurlijk met een feest

Budget
Het distributiecentrum staat op een kavel van 8.000 m2 en bestaat uit 1.500 m² kantoor en 3.200 m² warehouse. De aankoop en het rond krijgen van alle vergunningen duurde anderhalf jaar, maar toen dat allemaal rond was, kon het in acht maanden gebouwd worden. Bovendien ging het aardig binnen het budget. "Een leuke verrassing voor mij, want waar ik vandaan kom, wordt het altijd het dubbele", aldus Steven, woonachtig in Miami.

Bij Decowraps werken wereldwijd 350 mensen. Het bedrijf wil zich het best onderscheiden op gebied van duurzaamheid door veel gebruik te maken van gerecycled plastic, maar ook door bijvoorbeeld de bedrijfsvoering zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten. Het nieuwe pand is hier een voorbeeld van: het is energieneutraal. Op de meest uiteenlopende vlakken is aan besparing en efficiëntie gedacht en ook zit het dak vol zonnepanelen. De ambitie is een BREEAM**** (Excellent) certificering.

Voor dat het zover is, was het gisteravond eerst tijd voor een feestje. Bekijk de fotoreportage hier. 

Decowraps Europe BV
Molenvlietweg 8A
1432 GW Aalsmeer
T: +31 297 349 000
F: +31 297 368 601
www.decowraps.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven