Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ten Have Plant kiest voor slimme plasticvrije verpakking

Ten Have Plant is een bedrijf met oog voor een duurzame toekomst. Dit zie je terug in de energiezuinige teelt met aardwarmte, LED en WKK, gebruik van natuurlijke gewasbeschermingen en zuinig omgaan met water. Daarnaast heeft Ten Have Plant ook aandacht voor verpakkingen met minder milieu-impact met als resultaat een nieuw slim plasticvrij verpakkingsconcept.

Ten Have Plant benaderde Royal FloraHolland in hun zoektocht naar een meer duurzame verpakkingsoplossing voor hun Campanula's. Samen is men aan de slag gegaan met als resultaat een duurzame innovatieve verpakkingscombinatie.

Vincent ten Have (directeur Ten Have Plant) vertelt: "Wij gebruiken voor onze Campanula's al langere tijd eenmalige plastic plantentrays met een kartonnen kraag ter bescherming van de plant. Dat werkt prima, maar toch wilden we kijken of we ons plastic gebruik konden verminderen. We zijn toen om tafel gegaan met Royal FloraHolland wat een prachtig duurzaam concept heeft opgeleverd. De doos is gemaakt van golfkarton (100% FSC) met daarin een kartonnen 8-gaats 'easy-out'-interieur waarin we de Campanula kunnen plaatsen. Door een slimmigheid in het ontwerp van de doos en het interieur kunnen de planten eenvoudig en zonder schade uit de doos gehaald worden. Heel handig en prettig voor de klant. Ook is de doos voorzien van een uitneembaar display voor een optimale presentatie op de winkelvloer. De belading blijft overigens gelijk als in een tray: vijf dozen met acht planten erin op een CC-laag."

Ten Have Plant biedt deze nieuwe verpakkingsoplossing momenteel aan voor Campanula in het Decorum-label. Vanaf week 8 dit jaar zijn de eerste dozen de markt op gegaan.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: