Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soex Flora ziet toekomst voor Indiase rozenkweek

Het is geen makkelijk jaar geweest voor de Indiase kwekers. "De politieke clash tussen Qatar en andere Arabische landen heeft de vraag naar bloemen in de Golf niet ongemoeid gelaten en flinke regen in de zomermaanden heeft bij ons tot minder productie en dienovereenkomstig ook minder verkoop geleid", vertelt Arif Fazlani, directeur van Soex Flora, een van India's grootste rozenkwekers en -exporteurs. 


Arif Fazlani met zijn team op de IFTF in 2016.

Echter, met het oog op 2018 is Fazlani optimistisch gestemd. "Over de grote lijnen staat de wereldwijde bloemenhandel er beter voor dan een paar jaar terug. Ook is het waarschijnlijk dat de globale consumptie van bloemen in de komende jaren eerder toe dan af zal nemen."

Om deze reden is de kweker volop op zoek naar nieuwe afzetmarkten en zet het ook in op uitbreiding van het assortiment en productie.

De rozen van Soex Flora worden geteeld in kassen, die samen ruim 30 hectare beslaan. Deze zijn gelegen in het centrale deel van de provincie Maharashtra (Midwesten van het land). De rozen worden met name geƫxporteerd naar het VK, Nederland, Turkije, Australiƫ, Nieuw Zeeland, het Midden-Oosten en, de voornaamste, Japan.

IFTF 2017
Net als voorgaande jaren zal Soex ook weer deelnemen aan de IFTF, de beurs die vandaag in Vijfhuizen van start gaat. Dit jaar heeft de kweker daar nog een extra bijzondere reden voor: "We lopen met plannen ons ook in te laten met de plantenhandel, maar we missen daarvoor nog de juiste contacten. Wie weet doen we die dit jaar op in Nederland."

Soex Flora vindt men in hal C, stand 4.03. 

Voor meer informatie:
Soex Flora
Email: [email protected]
www.soexflora.com
https://www.facebook.com/soexflora
https://twitter.com/soexflora


Publicatiedatum: