De Landelijke Commissie Cyclamen van LTO Glaskracht Nederland organiseert dit jaar weer een Benchmark (voorheen Kwaliteitscompetitie) Cyclamen, samen met veredelaars en Royal FloraHolland.

Naar aanleiding van de reacties is besloten om deze keer planten in de test op te nemen die in het najaar zijn opgekweekt. Vorig jaar vond de test drie maanden eerder plaats. De winnaars worden tijdens de Gewasbijeenkomst op 12 januari 2018 bekend gemaakt. De kosten worden ook dit jaar voor de helft betaald door de veredelaars.

Imago
Een ontevreden consument is moeilijk over te halen om het volgende seizoen opnieuw een Cyclaam te kopen. Voor hem of haar is een Cyclaam een Cyclaam. Of deze nu afkomstig is van teler A of teler B doet er minder toe. Een slecht product heeft daarom zijn weerslag op alle Cyclamen. De benchmark geeft niet alleen inzicht in de kwaliteit van de verschillende cultivars, maar ook welke Cyclamen echt geschikt zijn als kamerplant. Deze informatie kan een belangrijk hulpmiddel zijn, voor zowel de telers als de handel bij het maken van de cultivarkeuze. Deelnemers kunnen de test online volgen en ontvangen na afloop alle testresultaten (anoniem). Wel kunt u uw eigen resultaten zien en welke rassen goed scoren of minder goed.

Enkele voorwaarden:
  • Per inzending moeten 6 planten worden aangeleverd (mini, midi of grootbloemig). Vermeld duidelijk welke veredelaar en welke serie
  • Om in aanmerking te komen voor de Award moet er een mix partij, bestaand uit minimaal 4 kleuren worden aangeleverd
  • Lever het aantal bloemen aan zoals u het normaal ook aanlevert
  • Aanleveren kan op 28 en 29 november
Klik hier voor het aanmeldformulier.