Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vakantieherinneringen doen Plumeria-afzet groeien

Plumeria is een geliefd plantje, vooral omdat deze mensen herinneren aan vakantieplaatsen waar ze zijn geweest. Deze struiken (die wel 5-7 meter hoog kunnen worden) komen van nature voor in Hawaï, Zuid-Amerika en Azië. De bloemen zijn in vele kleuren verkrijgbaar en de geur is betoverend.



Er is dus zeker ruimte voor de commerciële productie van de Plumeria. Plumeria planten worden vooral in tropische klimaten gekweekt voor landschapsarchitectuur of in grote potten voor op het terras. Wereldwijd zijn er enkele bedrijven die stekken produceren (van ongeveer 25-30 cm lengte), voornamelijk voor de verkoop aan opkwekers die planten produceren voor landschapsarchitectuur.



Bij Fleurizon werken ze wereldwijd met 4 bedrijven samen, waarvan ze stekken afnemen voor verzending naar opkwekers. Ze exporteren vooral naar Europa en de VS. Frank de Greef, voorzitter en CEO van Fleurizon: "Interessant is dat we ook stekken aangeboden krijgen met 3 groeipunten in plaats van alleen maar 1. Dit geeft een mooiere plant en de consument heeft er sneller plezier van. En de kleur? Eén van de bedrijven waar we mee samenwerken, heeft 40 kleuren beschikbaar, maar de belangrijkste zendingen draaien om 4-5 kleuren. De stekken worden vooral, maar niet exclusief, in het voorjaar verzonden."



Voor meer informatie
Fleurizon
info@fleurizon.com
www.fleurizon.com
Publicatiedatum: