De Helleborus Christmas Carol is vanaf heden wederom verkrijgbaar en zal de komende weken vele consumenten in heel Europa verrassen met haar helderwitte bloemen. Christmas Carol is onderdeel van de Winter Pearls collectie van Syngenta Floripro Services en is in veel verschillende potmaten beschikbaar. Dit bijzondere Helleborus ras bloeit al voor de Kerst en is een sieraad in elke tuin in de donkerste periode van het jaar!

Veelzijdige winterbloeier
Helleborus Niger, ook wel kerstroos genoemd, groeit in de natuur op de hellingen in de Alpen. De variëteit Christmas Carol, een product van Syngenta FloriPro Services, is een premium-Helleborus en heeft als voordeel dat de plant al vóór de kerstdagen bloeit. In tegenstelling tot traditionele Helleborus variëteiten versiert Christmas Carol dus in de weken voor Kerst al vele tuinen met haar bijzondere, helderwitte bloemen en sterk, donkergroen blad.Verkrijgbaarheid en kwaliteit

Christmas Carol wordt door verschillende Europese kwekers geteeld. Het grootste aanbod is in Nederland beschikbaar bij Hoogeveen Plants, Montis en kwekerij Freek van der Velden. Deze sterke kerstrozen worden gekweekt in verschillende potmaten; 9, 10.5, 12, 15, 17 en 19 cm. In tegenstelling tot veel andere Helleborus rassen wordt Christmas Carol wordt gekweekt vanuit zaad. De jonge planten arriveren in het voorjaar bij de kwekers en worden na een halfjaar uitgeleverd naar de Europese consument.

Christmas Carol op Royal FloraHolland Trade Fair

Christmas Carol kwekers Hoogeveen Plants (stand 33.12), Montis (stand 28.1) en kwekerij Freek van der Velden (stand 5.2) laten met trots hun assortiment zien tijdens de Trade Fair in Aalsmeer van 8 tot en met 10 november 2017. Ook is er een heuse Christmas Carol promotiestand aanwezig bij één van de ingangen van het beursgebouw. Op deze manier kan men op diverse manieren kennis maken met de veelzijdigheid van Christmas Carol.

Over Helleborus Christmas Carol en Winter Pearls Collection

Christmas Carol maakt deel uit van de Winter Pearls Collection van veredelaar Syngenta Floripro Services. Naast Christmas Carol hebben ook Gaultheria Big Berry en Red Baron en Cyclamen AmazeMe en SilverMe en Cyberia hun plekje in de Winter Pearls Collection veroverd. Meer informatie is te vinden op de website van Winter Pearls: www.winterpearlscollection.com

Bron: Pull Position