World Polio Day 24 oktober 2017

Jörgen Raymann plant End Polio Now tulpen in Keukenhof

Jörgen Raymann heeft End Polio Now tulpen in Keukenhof geplant. Op deze World Polio Day wordt aandacht gevraagd voor het grootschalige vaccinatieprogramma. Keukenhof tuinmedewerkers planten in het najaar 7 miljoen bloembollen met de hand. Vandaag zijn de 40 tuincollega’s daarbij door Jörgen Raymann geholpen. In het voorjaar staan de End Polio Now tulpen in Keukenhof in bloei.End Polio Now
End Polio Now is de actie om de wereld vrij te maken van de ziekte poliomyelitis, kinderverlamming. In 1979 is een Rotaryclub op de Filipijnen hiermee begonnen. Sindsdien is deze overgenomen door Rotary International en hebben de WHO, Unicef, CDC en de Bill & Melinda Gates Foundation zich hierbij aangesloten.
Rond 1979 werden jaarlijks 350.000 kinderen door deze ziekte getroffen, die destijds in 125 landen voorkwam. In 2016 zijn totaal 37 nieuwe gevallen gemeld in 3 landen: Afghanistan, Pakistan en Nigeria. Tot september 2017 zijn slechts 11 nieuwe gevallen geconstateerd in Afghanistan (6) en Pakistan (5). Deze vooruitgang is gerealiseerd door grootschalige vaccinatiecampagnes, waarmee inmiddels 2,5 miljard kinderen zijn beschermd. Sinds 1985 is hiervoor US$ 15 miljard door vele landen, organisaties en sponsoren beschikbaar gesteld en grotendeels uitgegeven. Verwacht wordt dat binnen enkele jaren het doel, een wereld vrij van polio, zal zijn bereikt. Voor 50 dollarcent kan een kind worden gevaccineerd.End Polio Now tulpenactie
In 2017 worden door de Nederlandse Rotarians voor de vierde keer doosjes met End Polio Now tulpen aan de man gebracht. In 2016 zijn 14.000 doosjes met elk 25 tulpen verkocht. Dat heeft, inclusief een verdubbeling door de Bill & Melinda Gates Foundation, ruim EUR 400.000,-- voor de strijd tegen polio opgeleverd.
Rotary Nederland heeft in 2013, tijdens het benefiet gala rond de tsunami die de Filipijnen trof, de naamrechten voor deze tulp gekocht. In de daaropvolgende jaren wordt de End Polio Now tulp voor fondsenwerving in de strijd tegen polio gebruikt. In het voorjaar van 2017 bloeiden deze tulpen in de plantperken voor het hoofdkantoor van Rotary in Evanston, USA.

bron: Keukenhof

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven