Tholen - De gebroeders IJzelenberg Anton en Gerrit hebben een tweede oppotmachine van Machinnova B.V. geïnstalleerd. Automatisering is vanzelfsprekend een belangrijke voorwaarde om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, maar naar de juiste robot, een die exact aan de eisen voldeed, moesten zij lang zoeken.


Anton en Gerrit IJzelenberg en Hans Preesman (en, op de achtergrond, de trouwe viervoeters Roos en Noah)

Met de machine van Machinnova werd echter aan alle verwachtingen voldaan, zo goed zelfs dat nu besloten is een tweede machine aan te trekken (de eerste werd vorig jaar aangekocht). "Het grote voordeel van onze machine is dat deze klein en compact is", vertelt Hans Peesman van Machinnova. "IJzelenberg Potplanten heeft de productie gespreid over drie locaties, maar dankzij de bescheiden omvang van de plantrobot is deze gemakkelijk te vervoeren en kan deze op alle drie de locaties worden ingezet."

Daarnaast heeft de kweker een per seizoen sterk wisselend assortiment, wat aan de automatisering extra eisen stelt. Niet alleen andere planten, maar ook andere potmaten moeten verwerkt worden, wat aan de machine in kwestie zowel aan de in- als output kant extra eisen stelt. Bovendien moet snel geschakeld kunnen worden qua tray en potmaat.

De voornaamste features van de plantrobot zijn:
  • mogelijkheid tot planten van 1, 2, 3 of 4 pluggen per pot
  • potmaten kunnen variëren tussen 10,5 en 19 cm
  • input trays in vele maten mogelijk
  • tot 7800 pluggen per uur
Hans Preesman: "Voorheen ging het oppotten middels een lopende band, waarbij drie tot vijf mensen nodig waren. Nu kan IJzelenberg het gehele proces af met één persoon."

Voor meer informatie:
Machinnova B.V
Hans Preesman
T: 0031-(0)628458828
Aventurijn 836
3316 LB Dordrecht
E: info@machinnova.com
www.machinnova.com


Kwekerij IJzelenberg
Lange Kruisweg 61
2676 BP Maasdijk
T: 0174 540 513
M: 06 83993214
E: verkoop@ijzelenberg.nl
www.ijzelenberg.nl