Met twee inspirerende levensverhalen aangevuld met inhoudelijke informatie draaide het Flower Science Café duidelijk om de O van Ondernemers. Met het thema ‘Opdoeken, Overnemen of Opvolgen’ stond de toekomst van het bollenbedrijf centraal. Dat het onderwerp leeft was te zien aan de opkomst: nieuwe gezichten, oude bekenden en deze keer ook jongeren. De jongste was de 12 jarige Mats van Haasteren die nu al weet dat hij het bedrijf van zijn ouders wil overnemen. Vol vuur vertelde hij de aanwezigen over zijn passie.


beeld: Flower Science

Die passie en ambitie werd gedeeld door de andere sprekers in het panel: Piet van der Poel, Rob Geerlings en Ted van Velzen. Zij onderstreepten dat de passie voor je vak ook betekent dat je moet nadenken wat je met je bedrijf wil. Als je zelf geen opvolgers hebt, denk dan eens aan samenwerken met andere bedrijven. Of kijk eens naar jongeren die graag willen starten. En richting de jongeren was de boodschap: doe zo veel mogelijk ervaring op bij andere bedrijven. De discussie was levendig en werd kundig begeleid door Sam van Egmond.

De setting van het Café, in de bollenschuur van Kwekerij de Groeneweg (Van Haasteren canna’s) maakt de middag af. In het heerlijk nazomerzonnetje vertelden Monique en Alfons van Haasteren aan de aanwezigen graag iets over het bijzondere product dat zij kweken: de tropische canna. Een tevreden wethouder Cees Ruigrok voerde na afloop geanimeerde gesprekken met bollenkwekers en hij nodigde hen gelijk uit voor het volgende Café: 26 oktober, het Nieuwe Verwerken – Stand van Zaken - bij Cosine in Warmond.

Auteur: Flower Science