Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flower Science Café in teken ‘Opdoeken, Overnemen of Opvolgen’

Met twee inspirerende levensverhalen aangevuld met inhoudelijke informatie draaide het Flower Science Café duidelijk om de O van Ondernemers. Met het thema ‘Opdoeken, Overnemen of Opvolgen’ stond de toekomst van het bollenbedrijf centraal. Dat het onderwerp leeft was te zien aan de opkomst: nieuwe gezichten, oude bekenden en deze keer ook jongeren. De jongste was de 12 jarige Mats van Haasteren die nu al weet dat hij het bedrijf van zijn ouders wil overnemen. Vol vuur vertelde hij de aanwezigen over zijn passie.


beeld: Flower Science

Die passie en ambitie werd gedeeld door de andere sprekers in het panel: Piet van der Poel, Rob Geerlings en Ted van Velzen. Zij onderstreepten dat de passie voor je vak ook betekent dat je moet nadenken wat je met je bedrijf wil. Als je zelf geen opvolgers hebt, denk dan eens aan samenwerken met andere bedrijven. Of kijk eens naar jongeren die graag willen starten. En richting de jongeren was de boodschap: doe zo veel mogelijk ervaring op bij andere bedrijven. De discussie was levendig en werd kundig begeleid door Sam van Egmond.

De setting van het Café, in de bollenschuur van Kwekerij de Groeneweg (Van Haasteren canna’s) maakt de middag af. In het heerlijk nazomerzonnetje vertelden Monique en Alfons van Haasteren aan de aanwezigen graag iets over het bijzondere product dat zij kweken: de tropische canna. Een tevreden wethouder Cees Ruigrok voerde na afloop geanimeerde gesprekken met bollenkwekers en hij nodigde hen gelijk uit voor het volgende Café: 26 oktober, het Nieuwe Verwerken – Stand van Zaken - bij Cosine in Warmond.

Auteur: Flower Science
Publicatiedatum: