Op 1 oktober, tijdens Grootouderdag, lanceert het promotiecollectief Yourlily bij Strandplaats Nederzandt te Noordwijk het prentenboekje “Lili wil bloeien”. “Lili wil bloeien” gaat over een lelie die alles wil weten over bloeien en in haar zoektocht naar het antwoord 9 andere bloemen ontmoet. Uiteindelijk ontdekt ze dat samen bloeien het allerleukste is. Het eindigt met een groot bloeifeest in een vaas met genoeg te drinken.

“Lili wil bloeien” is geschreven door Gerben Ravensbergen en Jhon Koopman, beide actief bij Yourlily. De prachtige illustraties zijn van de hand van Liz Meester. De leerdoelen in het boekje zijn de verschillende bloemen, tellen tot en met 10 en de verschillende kleuren.“Lili wil bloeien” wordt door Yourlily zelf uitgegeven en is vooralsnog te verkrijgen in een Nederlands- en Engelstalige variant. Beiden zijn tijdens de introductie beschikbaar. Het boekje heeft een consumentenprijs van €6,95 excl. verzendkosten. Voor wederverkopers zoals bijvoorbeeld bloemenwinkels en boekwinkels geldt bij een minimale afname van 10 stuks een sterk gereduceerd tarief.

Het eerste officiële exemplaar zal tijdens Grootouderdag bij Strandplaats Nederzandt worden voorgelezen door Sanne Boswinkel, anchorwoman bij RTLZ. Naast de introductie van “Lili wil bloeien” zijn er meerdere activiteiten waar bloemen een rol in spelen. Kinderen kunnen onder andere iets moois maken met lelie, gerbera en chrysant. Deze bloemen zijn belangeloos beschikbaar gesteld door LG-flowers, Deliflor Chrysanten BV en YourLily.

Grootouderdag bij Nederzandt is een initiatief van Sandra Balk van Creatizz. Zij is onder andere gespecialiseerd in het organiseren van sierteeltevents. Grootouderdag in Noordwijk sluit aan bij de internationale Grootouderdag dat door de bloemensector, Charles Lansdorp, vanuit Italië naar Nederland is gehaald.

Op Grootouderdag in Noordwijk is de illustratrice Liz Meester aanwezig om alle exemplaren desgewenst te signeren. “Lili wil bloeien”, het beste bloeiboek, is die dag ook te koop. Voor €5,- wisselt ze die dag van eigenaar.

Strandplaats Nederzandt doet daar ook nog een kop koffie bij.

bron: Your Lily