Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spectaculair bloemenfeest in Parijs

1 november: Día de los Muertos in Frankrijk

Nadenkend over de manier waarop Fransen nu Allerheiligen vieren en geïnspireerd door de wijze waarop deze traditie wordt gevierd in Mexico, brengt Bloemenbureau Holland Día de los Muertos (Dag van de Doden) naar Parijs. Een andere, positieve manier van herdenken met een bijzondere rol voor bloemen. Het gebeurt op 1 november met een spectaculaire happening.



Allerheiligen in Frankrijk

1 november: Día de Los Muertos in France. In Frankrijk bestaat de traditie om op 1 november (Allerheiligen) een chrysant op het graf van een dierbare te zetten ter herinnering aan de overledene. Deze traditie gaat langzaam verloren. Jonge generaties doen er zelden aan mee. Lajoiedesfleurs.fr* van Bloemenbureau Holland wil hier verandering in brengen door een nieuwe traditie te creëren rondom het herdenken van een overledene. Maar hoe?
 
Waarom Día de los Muertos?
Deze Mexicaanse traditie inspireert jonge generaties en wint in Europa ook populariteit. Het is een positief gebruik, kleurrijk en feestelijk. Dit, gecombineerd met de belangrijke rol van bloemen op de dag, maakt het een ideaal uitgangspunt om een nieuwe traditie in Frankrijk te introduceren op 1 november. Primaire doelgroep is de Intellectual Perfomer, de trendsetter, die open staat voor nieuwe culturen, nieuwe inzichten en nieuwe events.


 
Feest in Le Marais
Lajoiedesfleurs.fr brengt Dia de los Muertos op spectaculaire wijze naar Parijs met een bloemrijke happening op 1 november, die gehouden wordt in La Cour du Marais, in de populaire wijk le Marais, in het bijzijn van journalisten, bloggers, vloggers en andere influencers. Het PR-programma is gericht op nationale communicatie om toute la France te laten weten dat er een andere manier is om geliefden te herdenken. Vanuit de andere kernlanden van Bloemenbureau Holland (Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) wordt bekeken of het mogelijk en wenselijk is om het project volgend jaar in andere landen te introduceren.

*Lajoiedesfleurs.Fr is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat bloemen volop blijdschap brengen

bron: Bloemenbureau Holland
Publicatiedatum: