Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onzekerheid door Brexit hindert bollenhandel

Politieke onzekerheid door de ingezette Brexit vormt een hindernis voor de bloembollenexport naar het Verenigd Koninkrijk. Dat bleek woensdag 6 september tijdens de tweede actualiteitenavond van CNB en de KAVB.

Het Verenigd Koninkrijk is de vierde exportbestemming voor Nederlandse bloembollen achter China en grootverbruikers Duitsland en de Verenigde Staten. Het land is goed voor een exportwaarde van zo’n 70 miljoen euro. Wat zijn de gevolgen voor deze handel als uiterlijk eind 2019 Brexit een feit is?

Focus op kostprijs, waardeperceptie en promo’s
Fred Moolenaar van bloembollenexportbedrijf Moolenaar uit Voorhout nam de aanwezigen mee in de mogelijke gevolgen van de Brexit. Stijgende prijzen, inflatie en een daling van het besteedbaar inkomen, vertrouwen en consumentenuitgaven liggen op de loer. “Het is goed denkbaar dat de focus wordt verlegd naar kostprijs, waardeperceptie, promo’s, innovatie en ‘Buy Birtish’.”

Duidelijk werd dat de huidige politieke onzekerheid en sterke koersdaling van het Britse pond nu al hun uitwerking hebben op de afzet naar Groot-Brittannië.

Meer hierover in BloembollenVisie 384 die volgende week verschijnt.
Publicatiedatum: