De Vakantiebeurs in Utrecht (9 - 14 januari 2018) is met 110.000 bezoekers en 1.200 deelnemende bedrijven de derde toeristische beurs van Europa. De organisatie van de Vakantiebeurs en Edventure, het ‘tuinbouw-reisbureau’ uit Costa Rica, bieden tuinbouwbedrijven en –organisaties gratis standruimte aan, een gratis informatie- en verkooppunt en een gratis rol als organisator van een ‘tuinbouwprijsvraag’ waarmee een reis naar Costa Rica de troefkaart is.Edventure bouwt alweer 8 jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’. Vorig jaar werd haar stand uitgeroepen tot de ‘beste beurspresentatie’ van de Vakantiebeurs. Jaarlijks bouwen een groot aantal tuinbouwbedrijven mee aan deze stand. Op die manier laat Edventure zien dat de natuur die het bedrijf in Costa Rica aanbiedt, feitelijk ook in Nederlandse kassen te bewonderen is. Met gebruikmaking van biologische gewasbescherming, substraat gemaakt van kokosnoten, etc.

Het tuinbouwgedeelte wordt apart gepresenteerd in een corridor van 15 bij 6 meter. Aangrenzend wordt het informatie- en verkooppunt ingericht (4 bij 4 meter) wat tevens dient als ‘brug’ naar de stand van Edventure. Consumenten komen naar de Vakantiebeurs om zich te oriënteren op een reisbestemming en dus zal een gratis, volledig verzorgde reis naar Costa Rica al snel de aandacht trekken. Om die te winnen, zal men zich wel eerst flink moeten verdiepen in de tuinbouw.

Gratis pakket
Vanuit de tuinbouwstand worden bruggen geslagen tussen de (duurzame) tuinbouw in Nederland en tropische vakantiebestemmingen. Deelnemende tuinbouwbedrijven kunnen kosteloos:
  • een stand inrichten die weergeeft op welke wijze de natuur gebruikt wordt om de Nederlandse producten te produceren;
  • informatie verstrekken en producten verkopen vanuit een ‘informatie- en verkooppunt’;
  • meegenomen worden in de PR van de Vakantiebeurs organisatie (280.000 unieke e-mailadressen);
  • deelnemen als medeorganisator aan een educatieve prijsvraag waarin vragen over de deelnemende bedrijven centraal zullen staan en waarmee een volledig verzorgde reis voor 2 personen naar Costa Rica gewonnen kan worden. Deze prijsvraag wordt ontwikkeld door Edventure i.s.m. www.mooiwatplantendoen.nl, en dus met Bloemenbureau Holland.
Voor aanvullende informatie kun je hier klikken en kun je contact opnemen met Ed Smit. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 september via dit formulier waarna uiterlijk 15 oktober bekend gemaakt zal worden welke bedrijven – organisaties zich in januari 2018 kunnen presenteren in Utrecht.