Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monitoring Energiebesparing door Het Nieuwe Telen en Energie-innovaties

De afgelopen jaren zijn er allerlei nieuwe technieken en teeltmethoden ontwikkeld die bij moeten dragen aan een energieneutrale glastuinbouwsector. In het monitoringsproject zijn de prestaties van deze systemen objectief beoordeeld door vergelijkbare bedrijven of kasafdelingen mét en zonder deze technieken met elkaar te vergelijken. Vanwege het langjarige karakter van het project kan inmiddels ook een leertraject in de toepassing van deze systemen worden bestudeerd. In dat geval worden op één bedrijf achtereenvolgende jaren met elkaar vergeleken.

Het project levert rapporten en een gestage stroom van andere publicaties van resultaten. In deze covernotitie wordt een doorzicht over deze resultaten getoond en worden algemene conclusies getrokken. Voor detailinformatie over de verschillende systemen wordt verwezen naar andere output van het project.

De energiebesparingspotenties van Het Nieuwe Telen en Energie-innovaties blijken groot. De toepassing van de mogelijkheden hangt evenwel sterk af van de economische omstandigheden en ook over het kennisniveau en de aandacht die tuinders aan de klimatisering van kassen schenken.

Download het volledige onderzoeksrapport hier.
Publicatiedatum: