Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica’s unieke flora hotspots

Costa Rica is gezegend met een ongekende, unieke natuur. Wist je dat er 12.000 verschillende plantsoorten zijn te vinden? En dat, mede door de opbouw van het land, je kunt genieten van verschillende landschappen als moeras, bos, savanne, stranden en vulkanisch gebied? Mooiwatplantendoen.nl heeft een aantal flora hotspots op een rijtje gezet.

Lopen door het wolkenbos
Ecotoerisme werd hier geboren. Loop in de hoogte door dit iconische woud. Bereikbaar via de dorpen Monteverde en Santa Elena. Neem vooral ook een kijkje bij de boeren in de buurt. Het is bijzonder om te zien hoe biologisch en commercie hier hand in hand gaan.

Dansen op de vulkaan
Zoals de meesten weten: vulkanische grond is super rijk aan mineralen. Daardoor groeit alles er goed. Boeren zaaien vooral bloemen en planten! Monstera’s zo groot als huizen en wilde bananenbomen die niet van groeien op weten te houden. Het gebied rondom de vulkaan Arenal is een must-see. Bewandel een van de vele uitgestippelde routes en “koel af” in een heerlijke warmwaterbron.

Klik hier voor nog meer reistips.
Publicatiedatum: