Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee maanden cel voor nep-bloemenverkoper

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats mag van de politierechter twee maanden de cel in. Op 28 maart ging hij in Voorburg langs de deuren met bosjes rozen die hij zei te verkopen namens een tuinbouwschool. In één geval praatte hij zich bij een oudere dame naar binnen en verdween met 300 euro.

De bosjes rozen waren niet goedkoop. Maar als je zegt dat het ter financiering is van de nieuwe kas van tuinbouwschool, dan happen mensen eerder toe. Zeker als die meneer aan de deur vriendelijk is en er netjes uitziet. Zoals de verdachte die vandaag bij de politierechter stond. Het verhaal over de tuinbouwschool had hij zelf verzonnen.

Bij oudere dames bood hij aan om even te helpen de bloemen in een vaas te zetten. In één geval wist hij zo mee te lopen naar binnen en snel driehonderd euro uit een nachtkastje te stelen.

Bij de politierechter bekende hij onder valse voorwendselen de bloemen te hebben verkocht. De diefstal ontkende hij maar ook die vond de politierechter wettig en overtuigend bewezen. Zij veroordeelde de man tot twee maanden cel.

bron: OM
Publicatiedatum: