Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: energievoorziening Bondet Farm over op zonnepanelen

De Keniaanse kweker Bondet Farm hoopt de energievoorziening van diens 35 ha grote kas volledig over te schakelen op zonne-energie. Hiertoe is een investering van 144.000 euro nodig, geld dat door het crowdfunding platform Ecoligo wordt geleverd. Dit platform biedt mogelijkheden aan bedrijven in opkomende economieën mee te gaan in investeringen in groene energie. Eerder dit jaar werd al een andere Keniaanse kweker, Penta Flowers, met een investering van 260.000 euro, geholpen aan 198 kWp energie.


Het ene zonnecellenpark zal 50 kWp gaan leveren voor koeling en de kantoren. De ander zal goed zijn voor 68.9 kWp, energie primair bedoeld voor waterpompen en de irrigatie.

Capaciteit
In totaal komt dus 118.9 kWp zonne-energie beschikbaar. Op zonnige dagen moet voor 100% in de energie-behoefte kunnen worden voorzien; op andere dagen in principe ook, hoewel incidenteel gebruik kan worden gemaakt van netstroom.Met de installatie zal 117 ton uitstoot CO2 bespaard worden.

Bondet Farm teelt erygium, hypericum, asters, hortensia's en rozen, is is gelegen op 2100 meter in Nanyuki, aan de voet van Mount Kenya. Het teeltoppervlak bedraagt 35 ha. De farm maakt deel uit van de Kariki Group, een groep van vier kwekers die samen 130 ha productie draaien en 1.300 mensen aan het werk hebben. Bondet Farm is de eerste farm die grootschalig investeert in groene energie.


Bondet Farm

Ecoligo & Ariya Leasing
Het fonds Ecoligo werd vorig jaar opgericht door Marin Baart en Markus Schwaninger. In Kenia hebben zij, in het soortgelijke fonds Ariya Leasing, een partner gevonden, die het project bij Bondet Farm namens hun in goede banen heeft geleid.


Penta Flowers

Penta Flowers
Eerder werd al een soortgelijk project gerealiseerd bij Penta Flowers, waarover hier meer informatie.

Voor meer informatie:
ecoligo GmbH
EUREF Campus 7
10829 Berlin
Germany
Email: hello@ecoligo.com
www.ecoligo.com
Publicatiedatum: