Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
interview met oprichter Steve France

Florismart heeft de wind eronder

Florismart zaagt aan de poten van de Nederlands suprematie in de internationale bloemenhandel. Dat is de strekking van een lezenswaardig interview met Steve France op City A.M., oprichter van het Engels bedrijf Florismart. Florismart is een online veiling voor bloemen en planten, waarbij directe links tussen vraag en aanbod tot stand worden gebracht en, in de weinig vleiende maar confronterende woorden van Steve, 'sticky fingers' worden afgehouden.

De sierteelt is daadwerkelijk geglobaliseerd, ziet Steve. Bloemen kunnen in Afrika geproduceerd worden en bij iedere consument waar ook ter wereld in redelijke staat in de vensterbank terecht komen. Waarom, vraagt hij zich hardop af, dan alles langs die Nederlanders?

Of Florismart zelf de boel wel even overneemt wordt niet beweerd, maar in elk geval in Engeland is het bedrijf de markt behoorlijk door elkaar aan het schudden. Door data aan beide kanten van het spectrum, de kweker en de bloemist, te verzamelen en te delen, heeft iedereen de beschikking over meer gegevens dan ooit. Zo kan, legt Steve uit, FloraHolland u misschien vertellen hoeveel stuks van product X naar land Y gingen, maar weet Florismart ook wat een bloemist met de stelen gedaan heeft, wat hij ervan vond, wat hij ermee gedaan heeft, of hij ze goed verkocht heeft of dat hij ze heeft weggegooid ? Bovendien, vervolgt Steve, zijn door het faciliteren van directe links tussen kweker en bloemist concreet kosten terug te brengen.

Klik hier voor het interview
Publicatiedatum: