Dan Foster is productiemanager bij Four Star Greenhouse, Carleton, USA, en is al meer dan 20 jaar bij het bedrijf. Four Star Greenhouse produceert jonge en volwassen planten voor de Noord-Amerikaanse markt. De kweker is een van de oprichters van het merk Proven Winners en investeert sterk in onderzoek en ontwikkeling. Het merk Proven Winners is ontwikkeld om consumenten gezonde, mooie planten te helpen kweken, die getest worden op resistentie tegen ziekte en insecten, tolerantie voor warmte en vochtigheid, kleur, bloei, prestaties en uiterlijk.Goedkoper en beter
Foster: "We hebben ongeveer 17 hectare bedekte teelt en zijn zeer bekend met teeltvloeren. Zes maanden geleden hebben we onze eerste Erfgoed vloer geïnstalleerd en het lijkt nu al een goede keuze te zijn geweest. Tot nu toe kweekten we op betonnen vloeren met het zogenaamde cascadesysteem, maar beton is duur en helemaal niet flexibel. Poelen en scheuren zijn een groot probleem. Ik heb een paar collega's in de Niagara regio bezocht en kon de voordelen van een Erfgoed vloer met eigen ogen zien. Het kost ongeveer 11-12 minuten om de vloer onder te laten lopen, wat ongeveer evenveel is bij traditionele vloeren. We zeiden toen tegen onszelf: 'Waarom zouden we in een betonnen vloer investeren als de Erfgoed vloer goedkoper is op sommige vlakken beter presteert?."

Railsysteem
Wat de logistiek betreft, lijkt de betonvloer een voordeel te hebben; je kunt probleemloos gaan en staan waar je wilt. Maar Foster is positief over de mogelijkheid van een railsysteem op een Erfgoed vloer. "We zullen ons aan het spoor houden en het gebruik van dat systeem is helemaal geen probleem. Het reinigen van de vloer is misschien wat moeilijker, maar Erfgoed biedt een goede oplossing met een speciale schoonmaakmachine.”


Voor meer informatie:
Erfgoed
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
The Netherlands
T +31 79 593 38 00
M +31 6 5469 8134
www.erfgoed.com