In april is gestart met de bouw van een nieuw glastuinbouwproject in Miyun, Beijing. In de 3,3 hectare kas komen tomaten en sla te staan. Het gaat om een samenwerkingsproject tussen Prins Group en Beijing Urban Construction Group. "We liggen momenteel op schema, dus het hele project zou eind september klaar moeten zijn. We verwachten de eerste tomaten en sla rond (Chinees) Nieuwjaar 2018 op de markt te brengen," zegt Dan Xu van de Beijing Urban Construction Group.


Tomaten- en slakassen in Miyun, Beijing

Tomaten en sla
"Deze kassen zijn gevestigd in Miyun, Beijing. Het totale productiegebied is 3,3 hectare, waarvan 2,2 hectare voor tomatenproductie is. We produceren vooral kleine tomaten van 30 gram, zoals cocktailtomaten. Ons jaarlijkse productievolume is 600.000-700.000 kilogram. De slaproductie beslaat ongeveer 2000 vierkante meter. We produceren verschillende soorten sla van 200-250 gram, zoals botersla en Romaine sla. Ons jaarlijkse productievolume is 700.000 stuks."


Nederlandse experts helpen bij de bouw

Smog en kou
"De belangrijkste reden waarom we voor tomaten- en slaproductie hebben gekozen is op de eerste plaats dat - onder de invloed van het milieu, de ernstige smog en koude temperaturen - het aanbod van fruit en bladgroenten in Noord-China in de winter erg laag is. Daardoor is er een gat in de markt. Daarnaast staan jonge consumenten de laatste jaren meer open voor het eten van salades, maar de smaak en kwaliteit van de in westerse restauranten gebruikte tomaten en slasoorten is slecht. We hopen dankzij deze nieuwe productiemethode voor deze twee producten nieuwe verkoopkanalen te kunnen uitproberen."


Bouw van de kassen

E-commerce
"Nadat onze producten op de markt zijn gebracht, zullen we ze aan de provincies Peking, Tianjin en Hebei verkopen. Naast samenwerking met westerse restaurants, supermarkten en bekende e-commerce platforms, zoals Jingdong en Tmall, proberen we ook ons eigen e-commerce platform te onderhouden. Verder willen we, wanneer de tijd rijp is, ook gesprekken aangaan met grootschalige internationale groentenbedrijven, zoals Harvest House, om de mogelijkheden voor samenwerking te bekijken."


Bouw van de kassen

Uitbreiding
"In Beijing zijn er niet veel vergelijkbare bedrijven. Afgezien van de financiƫn wordt het hele bouwproces van de kassen door ons eigen team uitgevoerd. De kwaliteits-, expertise- en standaardisatieniveaus zijn erg hoog. Het belangrijkste voor ons is een langzame maar zekere voortgang. Recent hebben we al onze energie gericht op de bouw van deze kassen. Als de marktreactie goed is zullen we een tweede bouwronde overwegen. Als grootschalig bouwbedrijf is ons doel de hoogste kwaliteit ontwerp, bouw en team te hebben."

Voor meer informatie:

Dan Xu
Beijing Urban Construction Group Co., Ltd.
http://www.bucg.com/
Email: dan.xu@live.cn

Prins Group
Bovendijk 38
2295 RZ Kwintsheul
Netherlands
Phone: +31 174 52 68 80
Fax: +31 174 52 68 81
Email: info@prinsgroup.com
Website: www.prinsgroup.nl