Tholen - Chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het gebruik ervan door telers is noodzaak. Insecticide, fungicide en herbicides - maar de opkomst van biologische gewasbeschermingsmiddelen is een feit. En het is onder de kastelers inmiddels aardig geaccepteerd. "Het grote voordeel is dat er geen ongewenste residuen achterblijven en natuurlijke vijanden blijven leven. Anderzijds kun je niet zonder chemie in de reguliere teelt. Beiden zijn nodig om tot een goed teeltresultaat te komen. Chemie en biologie gaan hand in hand." Dat vertelt Daniel Cornelisse, technisch adviseur bij Nufarm en één van de pleitbezorgers van de systeemaanpak.Groeiende vraag
"Het één kan niet zonder het ander. We zien wel een enorme groei in de vraag naar biologische gewasbeschermingsmiddelen. Deze tak is, relatief, nieuw. Daar zijn nog veel slagen in te behalen. Met chemische middelen komt een teler niet helemaal rond in de bestrijding van ziektes en plagen. Biologische oplossingen bieden dan een oplossing. Andersom geldt dat overigens ook. Biologische middelen werken ook niet altijd afdoende. Het vult elkaar goed aan."

Nufarm is een Australische gewasbeschermingsmiddelen fabrikant, beursgenoteerd en wereldwijd actief. In de Benelux is sinds 2004 Nufarm actief met een eigen verkooporganisatie. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid naar totaal 16 medewerkers. Daniel Cornelisse is het Nufarm-gezicht voor de handel en telers. Het is een ambitieuze club. Groei is het doel. Met de recente definitieve toelating van Nocturn, loopt het storm bij Nufarm. De siertelers leken hierop te wachten. Nocturn biedt een chemische oplossing tegen trips in de snijbloemen en potplanten. Dit middel laat is veilig voor natuurlijke vijanden.

Voor meer informatie:
Nufarm B.V.
Capelle aan den IJssel
T: 010 – 303 77 00
E: info@nl.nufarm.com
www.nufarm.com