Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

65 kilo cocaïne in lading kamerplanten

Dankzij een speurhond van de douane is vorige week 65 kilo cocaïne gevonden in een container met kamerplanten. Dat meldt het OM. De hond rook de drugs in de haven van Vlissingen waar de container gelost was. In de scan in Rotterdam werden de pakketten cocaïne ontdekt.De container was bestemd voor een adres in Stompwijk. Toen de container daar werd afgeleverd, heeft het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en Fiod, een 48-jarige man uit Stompwijk en een 36-jarige Amsterdammer aangehouden.

Bij het bedrijf waar de kamerplanten moesten worden afgeleverd, is maandag nog een doorzoeking gedaan. Overigens hadden de medewerkers van dat bedrijf naar alle waarschijnlijkheid niets met de smokkel te maken.

De drugs zijn meteen vernietigd. De twee aangehouden mannen zitten vast tot in ieder geval volgende week woensdag. Het onderzoek wordt voortgezet.

bron: OM
Publicatiedatum: