Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'platform Stop invasieve soorten' eist openheid van zaken

Wie heeft Lucky Bamboo Besluit aan zijn laars gelapt?

Tholen - Een zekere importeur heeft op zeker moment een container met Lucky bambooplantjes uit China geïmporteerd, in zijn loods uitgeladen en daar opgeslagen. Voor deze import gelden strenge eisen omdat er tijgermuggen in de plantjes kunnen meeliften. Uit een rapport blijkt dat de importeur in kwestie niet aan deze voorschriften heeft voldaan. Daarmee is er een kans dat de eventueel ingevoerde tijgermuggen uit de loods zijn gevlogen en in de omgeving zijn terechtgekomen.

As we speak
ligt er in de rechtbank van Amsterdam een zaak voor, waarbij de ene partij, Het platform Stop invasieve soorten, van de andere partij, de Staatssecretaris, wil weten wie die zekere importeur wel niet is. De Staatssecretaris wil dit niet openbaar maken, het platform Stop invasieve exoten eist op grond van de Wet openbaarheid van bestuur om openheid van zaken rond deze kwestie. En heeft daarom beroep aangetekend tegen het besluit van de Staatssecretaris.


De tijgermug komt oorspronkelijk uit Azië en kan allerlei ziekten verspreiden. Tegelijkertijd is de mug al lange tijd over de hele wereld verspreid en schijnt hij ook al lange tijd woonachtig te zijn in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Italië.

foto: Everypixel
Publicatiedatum: