Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wageningen UR

Rapport: perspectieven voor chrysanten op water

In de periode van 2009-2016 is er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van substraatloze teelt voor chrysanten. Er is vooral gewerkt met teeltvijvers - een diepe waterlaag, waarboven de chrysanten in een houder geplaatst waren. Op onderzoeksschaal werden zeer goede resultaten behaald tot wel 25% meerproductie ten opzichte van de grondteelt. Bij het opschalen van dit teeltsysteem op een praktijkbedrijf bleek het systeem echter zeer kwetsbaar voor zieken. Gedurende meerdere jaren is geprobeerd te achterhalen welke factoren doorslaggevend waren voor de ziekteontwikkeling om zo een weerbaar systeem te kunnen opleveren. Een sluitend bewijs is hier echter niet gevonden.


foto genomen uit het rapport

In het 'Overzichtsdocument: 7 jaar Chrysant op water', presenteert Wageningen UR de bevindingen tot nog toe en de perspectieven die zijn geopend voor nader onderzoek. Zo is er 'een basis gelegd voor studies aan het microbioom in watersystemen' en 'geven studies aan dat sturing op het microbioom loont'.
Publicatiedatum: