Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers kiezen steeds vaker voor meerdere scherminstallaties

Tholen - De sterke opkomst van meerlaagse scherminstallaties is al een aantal jaren aan de gang. Ook dit jaar hebben de installateurs van PDI meer m2 kasoppervlakte voorzien van meerlaagse schermen dan van enkele schermen. Met meerlaags wordt bedoeld: dubbel (2 boven elkaar), triple (3 boven elkaar) en 2 doeken op 1 dradenbed.


Eenlaags is zo 2016Groententeelt
Vooral in de paprikateelt wordt vaak gekozen voor een dubbelscherm tijdens de nieuwbouw. Twee heldere doeken boven elkaar geeft een prima energiebesparing en een goed klimaat in de zomer. Daarvoor kozen dit jaar PDI-klanten VGT (15 ha), 4Evergreen (18 ha) en Joosten Growers Someren (8,5 ha).

Plantenkwekerijen
Plantenkwekerijen kiezen al jaren voor meerlaagse schermen. Vaak is 1 doek één voor de lichtuitstoot en zijn andere doeken voor zonwering en energiebesparing. "Bij Beekenkamp Plants hebben we de kas voorzien van ca. 6 ha dubbelscherm, Plantenkwekerij Vreugdenhil is voorzien van ca. 2 ha dubbelscherm en bij Gipmans BV installeerde we zo'n 3½ ha", laat het bedrijf weten.

Potplanten:
Al er één teelt is die baat heeft bij dubbele schermen of triple schermen dan is het wel de potplantenteelt. Hier gaan de doeken constant heen en weer om voldoende licht op de planten te kunnen krijgen. "De nieuwbouwkas (2½ ha) van OK Plant in Naaldwijk mogen wij voorzien van een triplescherm en ook bij vd. Haak (3 ha.) mochten wij de installaties monteren", vertelt PDI. "Daarin zjin drie doeken verwerkt zijn. Ook voor 2017 staat er met Karma Plants alweer een mooi triplescherm project op de planning."Renovaties
Wat ooit nieuw was, moet meestal een keer vervangen worden. En soms komen dan een aantal project tegelijk in een jaar. Met gerenoveerde tripleschermen bij Optiflor (3 ha), Maarel Orchids (1,8 ha), Piko Plant (2 ha) en vd. Lugt (3 ha) kon er nog bijna dertig hectare scherm extra geleverd worden.Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties BV
Industriestraat 40
2671 CT Naaldwijk
Tel: 0174-629444
Fax: 0174-626671
[email protected]
www.peterdekkerinstallaties.nl

Publicatiedatum: