Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Repeat Roses geeft bloemen tweede leven

Bij bruiloften en feestelijke gebeurtenissen horen natuurlijk bloemen, heel veel bloemen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er na afloop gebeurt met al die kleurrijke bloemstukken? Vind je het ook zo zonde dat al die prachtige rozen, lelies, orchideeën, tulpen en anjers in de vuilnisbak belanden als het feest weer voorbij is?

Dat is precies wat de Amerikaanse Jennifer Grove, weddingplanner en evenementenorganisator, ook dacht. Ze haatte het idee dat al die schitterende bloemdecoraties na afloop van haar evenementen achteloos werden vernietigd. Deze onvrede inspireerde haar om een nieuw bedrijf te lanceren, Repeat Roses, dat erop gericht is de wereld te verbeteren door bloemen die overblijven na evenementen een tweede leven te geven.

Bloemen maken beter
De bloemen die Repeat Roses inzamelt, worden verwerkt in kleine boeketjes voor op nachtkastjes in ziekenhuizen of in verpleeghuizen of in de kinder- of vrouwenopvang. Studies hebben aangetoond dat bloemen in ziekenhuizen ervoor zorgen dat patiënten zich beter voelen. In 2008 publiceerde de American Society for Horticultural Science een studie die aantoonde dat ziekenhuispatiënten in kamers met bloemen of potplanten minder pijnmedicatie nodig hadden en hun bloeddruk lager was.

Lees meer op 247Green
Publicatiedatum: