Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit bloementrio zorgt voor verse tulpen, ook in de herfst

Op een uur rijden van de Hollandse bloemenplaats Aalsmeer woont en werkt Erik van Dam. Zijn vader Henk was een van de drie oprichters van Triflor. Daar komt ook meteen de naam van de tulpenkwekerij vandaan: Henk van Dam startte in 1965 samen met Dick Schenk en Aart Bisschop Tullekens, kwekerij Triflor. De twee zijn later hun eigen weg gegaan.

Erik behoort tot de tweede generatie die aan het roer staat van dit familiebedrijf in Oude-Niedorp. Dit doet hij samen met zijn zus Judith, broer Hans en compagnon Geert Hageman.



Lezen en schrijven
Ook bij FleuraMetz gaat Triflor lang mee. Ze zijn al drie jaar 'Preferred Supplier' en meer dan 30 jaar tulpenleverancier. FleuraMetz-inkoper John Diemeer en verkoper Mark Wester kunnen dan ook lezen en schrijven met elkaar. John: "Wij zijn trouw aan Triflor omdat zij gespecialiseerd zijn in bijzondere bloeivormen. Voor assortiment en kwaliteit ben je bij hen aan het juiste adres. Omdat ze zelf de bollen opkweken, houden ze de kwaliteit van A tot Z in eigen beheer."



Nu al toptulpen
Triflor teelt tulpen op meerdere locaties in Nederland en in Zuid-Frankrijk. Een vierde kwekerij ligt in Nieuw-Zeeland. Deze tulpen kennen een “verschoven seizoen”. Het is immers winter in Nieuw-Zeeland als het zomer is in Europa. De bollen uit deze overzeese kwekerij worden naar Oude-Niedorp gehaald, waar ze van oktober tot en met december gebroeid worden. Dankzij deze verse bollen kan Triflor een goede kwaliteit leveren, zelfs al is het herfst in Europa.



Herfst tot Pasen

De Nieuw-Zeelandse tulpen zijn er vanaf oktober. Daarna volgen in december de tulpen die gebroeid worden van de Franse bollen. De tulpen die in Nederland onder doek geteeld zijn, volgen daarna en als laatste volgen de tulpen van de Nederlandse teelt. Mark Wester: "Het seizoen gaat voor ons eigenlijk nu pas beginnen. Laten we afspreken dat jullie in januari terugkomen om foto’s te maken. Je weet echt niet wat je dan te zien krijgt."


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com

Publicatiedatum: