De Growcoon is vanaf heden exclusief verkrijgbaar bij Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann. Dit is het resultaat van de samenwerking die beide partijen op donderdag 17 november officieel zijn gestart. De Growcoon is een 100% afbreekbare wortelplug voor de tuinbouwsector, ontwikkeld en geproduceerd door Maan Biobased Products. Beide partijen leveren exclusief aan de gehele tuinbouwsector. Klasmann-Deilmann richt zich met de Growcoon, naast de Nederlandse markt, ook actief op de internationale markt. Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat ingezet kan worden.


Van links naar rechts: Ted Vollebregt, Managing Director Klasmann-Deilmann Benelux B.V., Horst Kupschus Sales Director Klasmann-Deilmann Europe, Bart Oude Wesselink, Managing Director Maan Biobased Products B.V.

Samenwerking
De overtuiging om tot een samenwerking te komen was voor beide partijen sterk. “De Nederlandse markt heeft ons in het afgelopen jaar de bevestiging gegeven dat de Growcoon een baanbrekend, toekomstgericht en succesvol product is voor de tuinbouwsector. Om dit product in Nederland en Europa nadrukkelijk bij de kwekers onder aandacht te brengen, wilden wij samenwerken met een gevestigde internationaal opererende partij binnen de tuinbouw sector. Belangrijke voorwaarde was dat het imago van de partner zou passen bij het hoogwaardige imago van de Growcoon. Wij zijn erg blij dat wij in Klasmann-Deilmann deze partij hebben gevonden,” aldus Bart Oude Wesselink, Managing Director Maan Biobased Products.De internationaal opererende substraatleverancier heeft op dit moment nog geen wortelpluggen in haar assortiment en ziet in de Growcoon een sterk product voor de toekomst. Ted Vollebregt (Managing Director Klasmann Deilmann Benelux): “De internationale tuinbouw verandert snel. Klasmann-Deilmann speelt een belangrijke rol in de sector en heeft daarom veel aandacht voor duurzame innovatie. De Growcoon zien wij als een product dat de tuinbouwsector structureel zal veranderen. Vanwege de nauwe verbondenheid tussen substraat en de Growcoon zijn wij erg blij dat wij samen met Maan Biobased Product dit product verder mogen gaan vermarkten.”

Growcoon
De Growcoon is een 100% afbreekbare wortelplug voor de tuinbouw sector. De afbreektijd van Growcoon ligt gemiddeld rond de twaalf maanden, afhankelijk van omgevingsfactoren, zoals bacteriewerking, vochtigheid en zuurgraad van het substraat. Het actieve bodemleven in bijvoorbeeld de vollegrondsteelten heeft een versneld afbreekproces tot gevolg. Door toepassing van innovatieve productietechnieken, past de Growcoon in gangbare tray’s die worden gebruikt in de tuinbouw.De Growcoon kan geautomatiseerd in de tray worden aangebracht en vervolgens door de kweker zelf met zijn eigen substraat worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt de ideale basis voor optimale en snelle plantgroei. Na een succesvolle introductie in 2016 verwacht Maan Biobased Products in 2017 minimaal een vertienvoudiging van de afzet.

Voor meer informatie:
Growcoon
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
Tel. +31 (0)572 35 27 71
Fax. +31 (0)572 36 44 98
info@growcoon.nl
www.growcoon.com
www.maanbiobased.nl

Klasmann-Deilmann
Georg-Klasmann-Straße 2–10
49744 Geeste
Duitsland
+49 5937 31 0
+49 5937 31 279
www.klasmann-deilmann.com