Een ex-werknemer van een Poolse groothandel heeft op naam van zijn oude werkgever in Nederland meerdere bestellingen weten te plaatsen en deze zelf ontvangen. Dat meld AgroCheck in diens nieuwsbrief.

De man bleek nog toegang te hebben tot een e-mail adres van zijn ex-werkgever en kon zich daardoor voordoen als vertegenwoordiger van dit bedrijf. Hij deed bestellingen op naam van zijn oude werkgever, huurde een Poolse transporteur in en belde halverwege de rit op naar de chauffeur dat het ergens anders gelost moest worden.

Weg handel. Exporteur niet betaald en ook de transporteur kan fluiten naar zijn centen. "Dat hebben we in Zuid-Europa al heel vaak gezien", weet AgroCheck, "maar in Polen nog niet. De volledige naam van deze man en een handlanger zijn bij ons bekend. Hij noemt zich Arek. Bij navraag bleek dat hij ook bekend is bij een andere Nederlandse handelaar. Daar heeft deze man gewerkt en ook de zaak opgelicht door geld op te halen in Polen voor deze handelaar en niet af te dragen. Op staande voet ontslagen. Wij vonden nog een ander e-mailadres dat hij gebruikt en dat blijkt exact de naam van zijn voormalig Nederlandse werkgever te zijn met de extensie .pl!"

AgroCheck zit wanbetalers op de hielen en stuurt, wanneer het deze op het spoor komt, waarschuwing uit. "U bent maar gewaarschuwd."

foto credits: computable

Voor meer informatie:
Agro-Check
Mark Weitjens
T: 06-55853923
E: mark@agro-check.nl
www.agro-check.nl