Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse rozenteler verwacht oogstverdubbeling in Ultra-Clima

Een opvallende Ultra-Clima kas in Japan: voor Kunieda Rose realiseert KUBO op dit moment een project van 1,5 hectare. Opvallend, omdat het nu eens niet gaat om tomaten maar om rozen. Met de uitbreiding wordt het bedrijf niet alleen drie keer zo groot, ook zet het een stap in duurzame technologie.



Een bedrijf van 1,5 hectare geldt in Japan als groot. Veel vlakke bouwgrond telt het land immers niet. Ondernemingen zijn daardoor minder omvangrijk dan elders in de wereld en daardoor minder kapitaalkrachtig. De Japanse overheid stimuleert het gebruik van vernieuwende technologie in de tuinbouw echter heel sterk. Het land zet sinds de kernramp in 2011 meer in op technologie, onder meer om de voedselproductie te kunnen waarborgen.



Ook de producten van Kunieda Rose blijven in eigen land, waar de roos als een luxe artikel geldt. Verwacht wordt dat de Ultra-Clima kas de productie per vierkante meter verdubbelt en ook de kwaliteit verhoogt. Een bijzondere prestatie, omdat het klimaat in Japan een aantal maanden per jaar heel warm en vochtig is, ook in de nachten. Om toch voor de teelt een goede gemiddelde etmaaltemperatuur te bereiken wordt geavanceerde nachtkoeling toegepast.



Met KUBO’s dochteronderneming ClimaConnect is een overeenkomst voor teeltbegeleiding afgesloten. Het project is gerealiseerd in samenwerking met onze lokale partner Daisen.

Voor meer informatie:
KUBO Group
Publicatiedatum: