Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Instrument voor duidelijkheid omtrent werkzame stoffen in sierteeltproducten

Op de Trade Fair van Royal FloraHolland in Aalsmeer presenteert MPS MPS-ProductProof. Met deze nieuwe fase wordt het transparanter welke werkzame stoffen in sierteeltproducten zitten.MPS-ProductProof is het resultaat van samenwerking tussen MPS, Royal FloraHolland, VGB en een groep kwekers van diverse sierteeltgewassen. Ook retailers en maatschappelijke groeperingen zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van het instrument. Het vinden van een afdoende systeem voor alle gewassen bleek geen gemakkelijke opgave, maar het is gelukt een basissysteem op te zetten. Handelaren en retail vragen om MPS-ProductProof en de kweker levert deze.

Wensen van de klant
Met een MPS ABC certificaat, registratie van gewasbescherming binnen 24 uur én onafhankelijke monsternames kan elke duurzame sierteler naadloos aansluiten op de individuele wensen van de klant.Op woensdag 2 november 2016 om 13.00 uur bieden MPS en Royal FloraHolland het plantenlabel MPS-ProductProof aan marktpartijen aan. U kunt deze presentatie bijwonen in het Royal FloraHolland House. Op donderdag is er een tweede sessie maar dan om 11.00 uur. Bovendien is een verzameling producten van kwekers die onder MPS-ProductProof levert, te bewonderen in de stand van MPS (nummer 21.8).

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: