Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim miljoen subsidie voor World of Westland

Lentiz onderwijsgroep heeft met Mondriaan onderwijsgroep en Albeda College (tezamen MBO Westland) voor het samenwerkingsproject Greenport Horti Campus Westland in Honselersdijk (onlangs gelanceerd onder de naam World of Westland) ruim een miljoen euro gekregen. Minister Bussemaker van Onderwijs heeft dit maandag bekend gemaakt.

WOW moet een innovatielab van de internationale glastuinbouw. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het is één van de 16 mbo-projecten in Nederland, die een geldelijke ondersteuning van het ministerie van OC&W krijgen met het doel de regionale aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. De partners van WOW brengen een co-financiering in van circa 2,5 miljoen euro. Het regionaal investeringsfonds draagt ruim een miljoen euro bij.

Trekkers van het project zijn MBO Westland bestaande uit ROC Mondriaan, ROC Albeda en Lentiz onderwijsgroep (deze laatste als aanvrager/penvoerder), Demokwekerij, Stichting Greenport Food & Flowers Xperiece Centeren de gemeente Westland. Andere partners zijn Decorum, Dutch Flower Group, Festo, Hofland-van Geest, Hogeschool Inholland Delft, Koppert Cress, Metazet, Nature’s Pride, Priva, Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Westland en SPX.

Doelstelling van dit project is:
1. Het aanscherpen bij MBO Westland van de bestaande opleidingen Teelt en Handel & Logistiek als ook het opzetten van de opleidingen Groene Mechatronica en Voeding, Gezondheid & Welvinden.
2. Het versterken van de internationale component van deze opleidingen met BTEC- en AD- opleidingen voor Nederlandse en Engelstalige studenten.
3. Het inrichten van een internationaal technologisch centrum. Het gaat hier oa om een VitaliteitsLab, een Lab voor Groene Mechatronica, een All Climate kas waarin meerdere klimaatzones
gesimuleerd worden en een digitaal landschap “Work Lounge van de Toekomst”. Deze voorzieningen zijn ondergebracht onder het TECH: Technological Education Center Horti.
Dit project kent vijf hoofdactiviteiten:
A. Opzetten/aanpassen en uitvoeren van de vier opleidingen inclusief de internationale component
B. Ontwikkeling BTEC- en AD-trajecten
C. Onderzoek rondom crossovers en de implementatie van de resultaten daarvan
D. Inrichten en laten draaien van TECH
E. Projectmanagement
Publicatiedatum: