Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Philips Lighting introduceert nieuwe generatie LED flowering lampen

Philips Lighting heeft de introductie aangekondigd van de Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0, een energie zuinigere manier om het daglicht te verlengen of de nachtcyclus te onderbreken in kassen waar aardbeien, snijbloemen, tuinplanten en stekken worden gekweekt. De nieuwe Philips GreenPower LED flowering lamp bouwt voort op de eerste generatie en verschijnt in twee verschillende spectrale versies met lichtrecepten voor de groei van snijbloemen en zachtfruit. De nieuwe energie-efficiënte lamp is ontworpen om opbrengst, kwaliteit en consistentie te verhogen en bloei te stimuleren.De eerste generatie van de GreenPower LED flowering lamp is een bewezen referentieproduct voor teeltresultaat en energie-efficiëntie, zoals ondervonden in proeven die in 2014 en 2015 werden uitgevoerd door Onderzoekscentrum Hoogstraten, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor de glastuinbouw in België. De nieuwe generatie levert het optimale spectrum en een hoge lichtopbrengst en biedt een nog hogere energie-efficiëntie, wat telers in staat stelt tot 90% te besparen op de energiekosten in vergelijking met gloeilampen. De lampen hebben een standaard lampvoet (fitting) en kunnen dus zonder enige aanpassing gebruikt worden in bestaande gloeilampinstallaties, wat de initiële kosten verlaagt.Effectief voor gewassen
Om telers te helpen effectieve resultaten te behalen voor hun gewassen, heeft Philips Lighting lichtrecepten ontwikkeld, die een combinatie zijn van de volgende elementen: lichtspectrum, intensiteit, timing, gelijkmatigheid en positionering. De Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0 is verkrijgbaar in twee verschillende spectrale uitvoeringen: één biedt een combinatie van dieprood en wit (DR/W) en de andere een combinatie van dieprood, wit en ver rood (DR/W/FR). De uitvoering met DR/W-licht onderdrukt de bloei van kortedag planten en is bijvoorbeeld zeer effectief voor chrysanten. De uitvoering met DR/W/FR-licht is ideaal voor foto periodieke belichting van perkplanten en vaste planten om de dag te verlengen, of de nachtcyclus te onderbreken om het strekken van de stengels van aardbeienplanten te bevorderen en de bloei te stimuleren.“Nadat we zeven jaar geleden als eerste een LED flowering lamp op de markt brachten, verhoogt deze GreenPower LED flowering lamp de mate van controle die de tuinder over zijn gewas heeft nog verder.” zegt Udo van Slooten, General Manager van de Philips Lighting’s Horticulture divisie.

Lagere onderhoudskosten
De LED flowering lamp 2.0 ziet eruit als een gloeilamp, maar is gemaakt van robuust kunststof dat het risico van glasschade elimineert. Om de onderhoudskosten te verminderen, is de lamp ontworpen om tenminste 25.000 uur [levensduur gebaseerd op 90% behoud lichtopbrengst bij 25° C omgevingstemperatuur (L90B50, T25)] mee te gaan en is hij conform IP44 en UL gecertificeerd voor vochtige en droge binnenomstandigheden. Dit maakt hem een duurzame keuze voor de teelt in kassen. Proeven in landen die foto periodieke belichting gebruiken voor het produceren van stekken of snijbloemen hebben aangetoond dat de LED flowering lamp stabieler is op het elektriciteitsnet in vergelijking met gloeilampen or 'twisters' (CFL's). Dit verkleint het risico van kwaliteitsproblemen in de productie.

Voor meer informatie:
Philips Horticulture LED Solutions
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: