Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 november, matchmaking bijeenkomst Gesloten Kringlopen

Circulaire economie : hoe sluit je een kringloop?

Met het programma “Gesloten Kringlopen – transitie naar een circulaire economie” stimuleert NWO onderzoek dat moet leiden tot het sluiten van kringlopen op verschillende schaalniveaus. Het programma gaat over de verbindingen tussen water, agrarische productie, energie en biodiversiteit mede als onderdeel van productieketens. Gesloten Kringlopen is onderdeel van de NWO bijdrage aan onder andere de topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Agri&Food, Logistiek en Water.

Consortia van onderzoekers en private partijen kunnen financiering aanvragen voor onderzoek dat moet leiden tot het sluiten van kringlopen op verschillende schaalniveaus. Het gaat om de verbindingen tussen water, agrarische productie, energie en biodiversiteit mede als onderdeel van productieketens. Aanvragen kunnen via ISAAC worden ingediend vanaf 15 september 2016.

Op 1 november a.s. is er een Matchmaking bijeenkomst Gesloten Kringlopen – Transitie naar een circulaire economie in Utrecht, met een toelichting op deze Call en verschillende pitches. Het doel van de matchmaking is het delen van onderzoeksideeën en het vinden van mogelijke partners. Het programma biedt bijdragen van onderzoekers, private partners en publieke partijen met een achtergrond in de eerder genoemde topsectoren. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de mogelijke consortium partners vanuit verschillende organisaties (TNO, DLO, Hogescholen, universiteiten, bedrijven, publieke partijen). U kunt tijdens de bijeenkomst contacten leggen om te komen tot de voor deze call benodigde consortia met sterke inhoudelijke en sectorale dwarsverbanden.

De volgende pitches zijn gepland:
  • 12return - Returns management for a customer centric and circular economy.
  • De Verspillingsfabriek – Meer smaak minder waste
  • Frits Claassen - leerstoelgroep Operationele Research en Logistiek
  • Francoise van der Broek - lector logistiek & duurzaamheid
  • Innofest – Tijdelijke circulaire steden
  • CIRCO - Creating business through circular design
  • AMS Institute - Engineering the future city
  • KWR – Water in the Circular Economy (WICE)
  • Topsectoren A&F en T&U - diverse lopende TKI PPS projecten
Er is ruimte voor een beperkt aantal extra pitches in het programma, indien u geïnteresseerd bent een bijdrage te leveren, kunt u dit aangeven via het aanmeldformulier. Ook buiten de pitches is er voldoende ruimte voor het delen van uw ideeën met de overige aanwezigen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.
Publicatiedatum: