Op het WK KassieBouwen afgelopen zaterdag in Maasdijk heeft het team van KG Greenhouses uit Bergschenhoek met Michael van der Elst en Martien Lelieveld de wisselbokaal gewonnen. Bij de junioren ging de titel naar het team van basischool Andreashof uit Kwintsheul.


De winnende teams (foto: Bureau Enthoven)

De winnaars van de professionele wedstrijd kregen uit handen van de Westlandse wethouder Peter Ouwendijk de wisselbokaal uitgereikt. De tweede plaats werd gewonnen door Vos & Overkleeft, eerder driemalig winnaar van het kampioenschap en als derde eindigde Van der Ende Pompen uit Maasdijk. De laatste finaleplaats werd ingenomen door VB Greenhouses, gelijk aan vorig jaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking overhandigde John Berghman van Batist Hobbykassen uit Wateringen en bestuurslid van Stichting WK KassieBouwen, een cheque aan Jesse Buitelaar van Stichting de Zaaier ter waarde van EUR 35.000,-.


Het winnende team bij de junioren - en het enige team met daarin een meisje - basischool Andreashof uit Kwintsheul

De opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen 2016 gaat dit jaar naar het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer. Zij gaan in Congo, het werkgebied van Stichting de Zaaier, een oud ziekenhuis weer nieuw leven inblazen.Niet alleen ondernemers en werknemers uit de tuinbouwsector waren aanwezig. Het jaarlijks terugkerende evenement is, zoals men zegt, een feestje voor het hele gezin. Er is veel te bleven voor de kinderen. Voor de ouders is natuurlijk de arena met de kassenbouwers het middelpunt, maar ook is er een podium waarop bijna doorlopend activiteiten plaatsvinden.


Kringloopwinkel Habbekrats doneerde niet minder dan 5.000 euro aan stichting de Zaaier

Aan het evenement deden mee: Agrolux, Artechno, Boers Hobby Kassen, Bom Group, Certhon, Kees Greeve (tweemaal), KUBO Tuinbouwprojecten, Mustang Demolition, Van der Ende Groep, VB Group, vd Meer & vd Arend en Vos & Overkleeft.


Vertier voor de kinderen

Voor meer informatie over het Van der Ende WK KassieBouwen, kijk op www.kassiebouwen.nl. Voor Stichting de Zaaier, kijk op www.dezaaier.com.
In de eerste ronde bijten Agrolux (foto hierboven), Bom, groep. Certhon en KG het spits af.


Een van de twee teams van KG Greenhouses. Opperste concentratie


Team Certhon


De jongens van Bom Group


De mannen van Meer Arend


Het team van Artechno wordt gevormd door vader en zoon


De jongens van VB


Smits is een nieuwkomer in het toernooi


De jury controleert of alle puntjes op de i staan, alle boutjes erin zitten en er geen foutjes gemaakt zijn.