Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlands Kampioenschap Bloemschikken

Heel Holland schikt

De belangstelling van jong en oud voor bloemstyling neemt toe. Dat blijkt donderdag tijdens de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken in de Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo. In totaal strijden ruim 200 kandidaten om de nationale titel.



Gisteren waren de 37 studententeams aan de beurt en vandaag is het de beurt aan de amateurs en semi-professionals. De studenten maken een fleurig werkstuk binnen het thema “Kunst en Kitsch”.



Het tweedaagse kampioenschap wordt voor de 53e keer georganiseerd door vereniging Groei & Bloei. Een vakjury beoordeelt de bloemwerken op originaliteit, techniek en creativiteit.



Alle 250 bloemwerken zijn voor het publiek te bewonderen in Venlo tijdens het bloemenweekend op 8 en 9 oktober. Men kan deelnemen aan bloemworkshops en kennismaken met de Japanse bloemsierkunst Ikebana. Ook zijn er demonstraties van toparrangeurs en groenstilisten.

Fotocredit: Groei & Bloei/VidiPhoto

Publicatiedatum: