Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
thema en conclusie Tuinplantendag 2016

Groene gewasbescherming heeft de toekomst

Dat was het thema van de Tuinplantendag 2016 van LTO Glaskracht Nederland én tevens de conclusie. Jeroen Sanders van Proeftuin Zwaagdijk gaf tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond op 28 september, een overzicht van groene middelen en schetste ook de ontwikkelingen.Inmiddels zijn diverse groene middelen beschikbaar, maar nog onvoldoende. Ook vraagt de toepassing van groene middelen extra aandacht. Mede omdat de resultaten van biostimulanten nog vaak te wisselvallig zijn. Met bijvoorbeeld het verlagen van de spuitinterval en verbetering van de spuittechniek zijn zeker nog stappen te maken. De fabrikanten zetten al enkele jaren serieus in op groene gewasbescherming. De komende jaren moet dat leiden tot nieuwe groene middelen. Groene gewasbescherming heeft dus zeker de toekomst.

De organisatie van de Tuinplantendag 2016 werd mede mogelijk gemaakt door Sakata, Benary, Florensis en Syngenta Floripro Services.


bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: