Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Configure SC

Nieuw middel voor vertakking- en bloeibevordering in sierteeltgewassen

Configure SC is het eerste cytokinine middel dat in de Nederlandse tuinbouw specifiek voor sierteeltgewassen is toegelaten. Het middel wordt geïntroduceerd door Fine Agrochemicals Ltd, groeiregulator specialist voor de sierteelt.Configure SC stimuleert het natuurlijke celdelingsproces van de plant. Hierdoor neemt de ontwikkeling van extra stengels en bloemknoppen toe. Cytokininen zijn essentiële stoffen voor de groei en ontwikkeling van planten. Ze zijn betrokken bij tal van fysiologische functies, waaronder de vorming van zijknoppen dankzij het doorbreken van apicale dominantie en het stimuleren van celdeling en differentiatie van ongedifferentieerd weefsel.

De voordelen van Configure SC zijn:
  • Toename laterale zijscheuten
  • Toename van de bloemproductie
  • Toename van de commerciële waarde van de plant
Bovendien is het middel geformuleerd in een unieke SC formulering waardoor het makkelijk bruikbaar is voor hoog concentratie toepassingen in de tuinbouw.

Configure SC is toegelaten in de teelt van Phalaenopsis (verhoging aantal bloemtakken), Schlumbergera (verhoging aantal bloemknoppen) en Sempervivum (scheutbevordering).

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: