Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alstroemeria op zijn mooist

De Engelse tuingoeroe en radiomaker Chris Beardshaw beveelt een nieuwe techniek aan voor mooiere Alstroemeria planten: stel ze bloot aan heavy metal muziek!

In een uitzending van zijn radioprogramma Gardeners' Question Time on Friday onthulde de populaire Beardshaw dat een dieet van Black Sabbath wonderen had verricht in een kas met Alstroemeria's. In een andere kas waarin muziek van Cliff Richard werd gedraaid, stierven alle planten...

"We hebben vier kassen ingericht om te kijken wat er met de Alstroemeria planten zou gebeuren. In de eerste kas, de 'control house', bleef het stil. In de tweede draaiden we klassieke muziek, in de derde muziek van Cliff Richard en in de vierde Black Sabbath. We lieten de muziek enkele maanden aanstaan."Zoals je mocht verwachten, groeiden de planten in de 'control house' erg goed. Maar de resultaten in de andere kassen gaven een verrassend beeld te zien: "In de kas met klassieke muziek groeiden de planten minder en lieten ze iets minder bloei zien. Tijdens het afspelen van heavy metal muziek van Black Sabbath bleven de planten weliswaar achter in groei, maar hadden ze de mooiste bloemen en waren ze het best bestand tegen ziekten!"De actie 'Kleurrijke Verhalen Dagen' (21 september tot en met 1 oktober 2016) wil consumenten verleiden om vaker bij de bloemist binnen te stappen. Wie bij een deelnemende bloemist in de actieperiode voor 20 euro aan bloemen of planten koopt, krijgt een bijzonder boeket cadeau. Dit boeket bevat 15 bloemen die verwijzen naar grappige, inspirerende filmpjes op www.kleurrijkeverhalen.nl.
Publicatiedatum: