Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stinsenplanten: 'vluchtelingen' die probleemloos integreren

Toen sociologe Linda Bakker aan haar proefschrift over vluchtelingen en hun integratie in Nederland begon, kon ze niet vermoeden hoe actueel dit thema vijf jaar later zou zijn.

Want anno 2016 zijn er honderdduizenden mensen vanuit het Midden-Oosten en Afrika op de vlucht richting Europa. Linda deed onderzoek naar mensen uit Afghanistan, Irak en Somalië. Een van haar belangrijkste conclusies is dat de begeleiding bij de inburgering steeds verder wordt afgebouwd, terwijl de eisen en consequenties steeds strenger worden.De stap van vluchtelingen naar bloemen lijkt misschien ver weg, maar neem nu de stinsenplanten. Dat zijn de vluchtelingen onder de planten. Ze horen van oorsprong in een bepaald gebied thuis, maar zijn ooit ergens anders terecht gekomen. Én zónder problemen met de inburgering!

Een van die stinsenplanten is de bosanemoon. Oorspronkelijk komt deze soort uit Zuid-Europa, maar hij komt inmiddels voor in een gebied dat van Syrië tot Denemarken reikt.Je ziet de bosanemoon met zijn mooie blauwe bloemen overal in loofbossen, heggen en zeeduinen. Bovendien is de gekweekte variant in in veel landen een geliefde plant voor in de tuin. Overal worden mensen blij van deze “vluchtelingen”. Dus eigenlijk dienen deze planten als best een goed voorbeeld toch?

Van 21 september tot en met 1 oktober zijn de Kleurrijke Verhalen Dagen. Bij besteding van 20 euro aan bloemen of planten bij deelnemende bloemisten ontvangen consumenten een gratis boeket. De Kleurrijke Verhalen Dagen zijn een initiatief van Plantion en bij Plantion aangesloten detaillisten.

Publicatiedatum: